728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Κάτω από τα όρια ασφαλείας… Έκκληση για αίμα στο Πανεπιστημιακό!




Αρκετά χαμηλότερα από τα όρια ασφαλείας παραμένουν τα αποθέματα αίματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων παρότι μετά την δημόσια έκκληση προσήλθαν πενήντα περίπου εθελοντές και έδωσαν αίμα. Το αίμα αυτό θα είναι διαθέσιμο μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων στην Πάτρα και πάλι όμως δεν επαρκεί ώστε το Νοσοκομείο να επανέλθει στα όρια ασφαλείας με αποτέλεσμα να είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη για αίμα ώστε να μην δημιουργηθούν σοβαρότερα προβλήματα. Και στα προβλήματα αυτά περιλαμβάνεται η ματαίωση προγραμματισμένων χειρουργείων και ο περιορισμός στις μεταγγίσεις για ασθενείς με μεσογειακή αναιμία.

Η περίοδος αυτή, όπως τόνισε η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας Ελευθερία Ζερβού ήταν μία από τις χειρότερες των τελευταίων ετών.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες την τελευταία εβδομάδα απέτρεψαν πολλούς να αιμοδοτήσουν και μάλιστα αμέσως μετά την εορταστική περίοδο, που πάντα οι αιμοληψίες είναι περιορισμένες.

Από την άλλη οι ανάγκες που προέκυψαν ήταν μεγάλες με αποτέλεσμα να οδηγήσουν στην σημερινή οριακή κατάσταση.

Η κ. Ζερβού πρόσθεσε ότι αν δεν είχε γίνει πριν τις γιορτές η διήμερη αιμοδοσία της ΕΠΣΗΠ στην οποία συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 μονάδες αίματος τα προβλήματα θα ανέκυπταν μέσα στις γιορτές. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα χρειάστηκε να υπάρξει αναβολή και επέμβασης καρδιάς λόγω αυτής της έλλειψης αίματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόβλημα της έλλειψης αίματος αυτή την περίοδο είναι γενικευμένο σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας ιδιαίτερα στα μεγάλα όπως το Πανεπιστημιακό.

Σημαντική ήταν η βοήθεια από το νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου και εκεί πλέον υπάρχει δυσκολία ενώ νοσοκομεία από άλλες περιοχές που έχουν διακομίσει περιστατικά τους στο Πανεπιστημιακό αν και συγγενείς των ασθενών έχουν δώσει αίμα αυτά δεν μπορούν να αποσταλούν λόγω της έλλειψης που αντιμετωπίζουν και αυτά.

Έτσι για μία ακόμη φορά γίνεται έκκληση προς όλους τους εθελοντές καθώς υπάρχει έλλειψη αίματος όλων των ομάδων.

Το τμήμα αιμοδοσίας τις καθημερινές είναι ανοικτό μέχρι τις 8 το βράδυ ενώ το Σαββατοκύριακο από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.




Κάτω από τα όρια ασφαλείας… Έκκληση για αίμα στο Πανεπιστημιακό! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιανουαρίου 11, 2019 Rating: 5 Αρκετά χαμηλότερα από τα όρια ασφαλείας παραμένουν τα αποθέματα αίματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων παρότι μετά την δημόσια έ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: