728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πέταξε υγιής προς την ελευθερία




Στα ήσυχα νερά της λιμνοθάλασσας στο Βαθύ, στο σημείο όπου βρέθηκε τραυματισμένος (χτυπώντας πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια) επέστρεψε το πρωί του Σαββάτου ο πανέμορφος Αργυροπελεκάνος μετά από 13 μέρες νοσηλείας στην οργάνωση "Δράση για την άγρια ζωή" της Θεσσαλονίκης.

Το εντυπωσιακό πουλί (με άνοιγμα φτερών 3.20 μέτρα) στάθηκε τυχερό από την πρώτη στιγμή αφού δέχτηκε αρχική βοήθεια από την εκπρόσωπο του ΕΚΠΑΖ Πέλλα Καλογήρου και στην συνέχεια πιο εξειδικευμένη φροντίδα στο Κέντρο της "Δράσης για την Άγρια Ζωή". Την απελευθέρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή οργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας σε συνεργασία με τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Πρέβεζας και την εκπρόσωπο του ΕΚΠΑΖ , ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο εκκλησάκι της Μαργαρώνας για να παρακολουθήσουν την απελευθέρωση του πανέμορφου και σπάνιου πτηνού το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά είδη της ορνιθοπανίδας του Αμβρακικού Κόλπου.

Όλοι τους είδαν εντυπωσιασμένοι τον Αργυροπελεκάνο να κάνει ξανά τα πρώτα του "βήματα" προς την ελευθερία στο γνώριμο θαλάσσιο περιβάλλον του Αμβρακικού Κόλπου, του βιότοπου που έχει το "προνόμιο" να φιλοξενεί μερικά από τα πιο σπάνια είδη πτηνών ολόκληρης της Ευρώπης. 



Πέταξε υγιής προς την ελευθερία Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019 Rating: 5 Στα ήσυχα νερά της λιμνοθάλασσας στο Βαθύ, στο σημείο όπου βρέθηκε τραυματισμένος (χτυπώντας πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια) επέστρεψε το πρ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: