728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ιερέας, αστυνομικός κι αγρότης με χρυσό βραβείο!




Αστυνομικός στην Πρέβεζα, ιερέας στην Καμαρίνι και στον ελεύθερο χρόνο στις βιολογικές καλλιέργειες στο Νεοχώρι της Άρτας.

Ο 36χρονος Βασίλειος Ρούσσας, πατέρας τριών παιδιών, ξάφνιασε τους πάντες ότι σε διεθνή διαγωνισμό που έγινε στο Λονδίνο, πήρε το χρυσό βραβείο για την ποιότητα του λαδιού που παράγει!

Το 2000, πέτυχε στην Σχολή Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη. Ένα χρόνο αργότερα με κατατακτήριες εξετάσεις εισάγεται στην Σχολή Αστυφυλάκων.

Το 2003, αρχίζει να εργάζεται ως αστυνομικός στην Αθήνα σε διάφορες περιοχές, όπως στο Αιγάλεω, στην Δυτική Αττική. Παράλληλα όμως, αποφασίζει να σπουδάσει Θεολογία. Είναι ένα ακόμη στοίχημα για τον νεαρό αστυφύλακα. Τον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πανεπιστημίου.

Το 2010 παίρνει πτυχίο. Τότε ζητεί μετάθεση για την Αστυνομία της Πρέβεζας και τα καταφέρνει. Λόγω του πτυχίου της Θεολογίας, γίνεται ανθυπαστυνόμος στο βαθμό.

Τον Δεκέμβρη του 2013, χειροτονείται διάκονος, το 2017 ιερέας και αναλαμβάνει την ενορία του Αγίου Βασιλείου, σε μία μικρή κοινότητα την Καμαρίνα Ζαλόγγου. Άμισθος τα πρώτα χρόνια, αφοσιωμένος στην εκκλησία και τον κόσμο, ενώ στην συνέχεια παίρνει ως επίδομα το 30% της μηνιαίας αμοιβής των κληρικών.

Γεννήθηκε στο Νεοχώρι της Άρτας, όπου βρίσκεται και η πατρική του περιουσία την οποία έχει αξιοποιήσει. Είναι δέκα στρέμματα γης, με 220 ελαιόδεντρα στις εκβολές του Αράχθου ποταμού.

«Όταν πήρα από τον πατέρα το κτήμα, προσπάθησα να αλλάξω την καλλιέργεια, από βρώσιμες ελιές σε κορωνέικη ποικιλία και άρχισα να μελετώ τους τρόπους καλλιέργειες. Στον μικρό βιολογικό μας ελαιώνα, πλέον καλλιεργούμε ελιές ποικιλίας «Κορωνέικη»» αναφέρει και εξηγεί γιατί η ετικέτα του παραγόμενου ελαιολάδου είναι «ΠΟΙΗΜΑ».

«Ποιώ σημαίνει δημιουργώ, δίνω ύπαρξη σε κάτι. «Ποιούμε» καλό έργο στον ελαιώνα μας» τονίζει και συνεχίζει:

«Το ΠΟΙΗΜΑ, είναι το βιολογικό ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας που γεννήθηκε σε ένα μικρό βιολογικό ελαιώνα στη γη του Αμβρακικού κόλπου. Εκφράζει τη φιλοσοφία, τις αξίες και την πνευματική διάσταση μιας καλλιέργειας που έχει τις ρίζες της στο σεβασμό και τη διατήρηση ενός άρτιου οικοσυστήματος».

Το ΠΟΙΗΜΑ, διακρίθηκε για την εξαιρετική ποιότητά του (extra premium olive oil) και τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο στο διαγωνισμό «London International Olive Oil Competitition 2018».







Ιερέας, αστυνομικός κι αγρότης με χρυσό βραβείο! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019 Rating: 5 Αστυνομικός στην Πρέβεζα, ιερέας στην Καμαρίνι και στον ελεύθερο χρόνο στις βιολογικές καλλιέργειες στο Νεοχώρι της Άρτας. Ο 36χρονος Βασ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: