728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Χαμός στο αεροδρόμιο, drones ανέστειλαν τις πτήσεις

Μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχουν καθυστερήσεις





Το διεθνές αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, κοντά στο Λονδίνο, αναγκάστηκε να αναστείλει τις πτήσεις από και προς αυτό μετά τον εντοπισμό drones που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνσή του.

Οι πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο αυτό, το οποίο βρίσκεται νότια του Λονδίνου και είναι το δεύτερο σημαντικότερο της Βρετανίας μετά το Χίθροου, αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία προς τα αεροδρόμια άλλων βρετανικών πόλεων, ενώ οι επιβάτες που περίμεναν να αποχωρήσουν από το αεροδρόμιο αντιμετώπισαν μεγάλες καθυστερήσεις, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Associated Press.

«Μετά τον εντοπισμό δύο drones που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε τις πτήσεις και να διεξάγουμε έρευνα. Ζητούμε συγγνώμη από τους επιβάτες που αφορούσε αυτή η ταλαιπωρία, αλλά προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των επιβατών μας» σημείωνε η διεύθυνση του αεροδρομίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Τετάρτη το βράδυ.

Οι πτήσεις διεξάγονται τώρα κανονικά, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν καθυστερήσεις καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να «καλύψουν τη διαφορά όσον αφορά το πρόγραμμα των πτήσεων» ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι αρχές του αεροδρομίου, σημειώνοντας ότι η αστυνομία του Σάσεξ διερευνά το περιστατικό.

Το Γκάτγουικ είναι το όγδοο αεροδρόμιο της Ευρώπης όσον αφορά τον αριθμό πτήσεων και εξυπηρετεί περισσότερους από 228 προορισμούς σε 74 χώρες, ενώ κάθε χρόνο το επισκέπτονται περίπου 45 εκατομμύρια επιβάτες.

Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, τα drones δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται κοντά σε αεροπλάνα ή αεροδρόμια και το ύψος στο οποίο πετούν δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 122 μέτρα.



Χαμός στο αεροδρόμιο, drones ανέστειλαν τις πτήσεις Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 20, 2018 Rating: 5 Μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχουν καθυστερήσεις Το διεθνές αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, κοντά στο Λονδίνο, αναγκάστηκε να αναστείλει τις...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: