728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Κάλαντα από τα προσφυγόπουλα




Τα δικά τους κάλαντα, στίχοι που αποτυπώνουν λίγα μόνο από το μακρύ και επίπονο ταξίδι τους, είπαν στον Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή, τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στη δομή της Φιλιππιάδας.

Έντεκα απ’ αυτά, τα οποία συνόδευαν ο διευθυντής Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Κωνσταντίνος Καμπουράκης, η κα Σοφία Βλάχου συντονίστρια Εκπαίδευσης της Δομής, η κα Λαδάκη Δάφνη ψυχολόγος και η κα Δραγατάκη Έλενα κοινωνική λειτουργός, έστειλαν με το δικό τους δυνατό και συγκινητικό τρόπο, το μήνυμα της Ειρήνης, της Συμφιλίωσης των λαών, της Δικαιοσύνης και της αρμονικής συνύπαρξης, ψάλλοντας σε άπταιστα ελληνικά τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, διασκευασμένα (διασκευή στίχων: Σ.Β., ΣΕΠ Φιλιππιάδας 2018 -2019).

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής ευχαρίστησε τα παιδιά και τους συνοδούς τους για τα κάλαντα και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά Ειρήνη, Υγεία και ευόδωση των προσδοκιών τους και των ονείρων τους. Στα μικρά παιδιά των προσφύγων ευχήθηκε και η αντιδήμαρχος κα Έλενα Γεωργάνου η οποία ήταν παρούσα.

«Εμείς του κόσμου τα παιδιά, που' χουμε καθαρή καρδιά,

τα κάλαντα θα πούμε κι όλους σας κι όλες θα σας ευχηθούμε.

Έχουμε δύναμη πολλή και στη δική σας την αυλή,

φτάσαμε κολυμπώντας, ξενυχτώ-, περπατώντας

Μα στη δική σας αγκαλιά ξεχνιούνται οι φόβοι απ' τα παλιά.

Μ' αγάπη, καλοσύνη η ζωή πάλι όμορφη θα γίνει».



Κάλαντα από τα προσφυγόπουλα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 31, 2018 Rating: 5 Τα δικά τους κάλαντα, στίχοι που αποτυπώνουν λίγα μόνο από το μακρύ και επίπονο ταξίδι τους, είπαν στον Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή, τα π...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: