728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Την Δευτέρα πρεμιέρα για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων!




Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου κάνει πρεμιέρα το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι, μία από τις μεγαλύτερες μονάδες που έχουν κατασκευαστεί στην χώρα. Από την ημέρα εκείνη οι Δήμοι θα μεταφέρουν τα απορρίμματα στην μονάδα ΑΣΑ, γεγονός που σημαίνει ότι η λειτουργία των ΧΥΤΑ με την μορφή που τους γνωρίζαμε μέχρι σήμερα θα πάρει τέλος. Στη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας οι Δήμοι και οι ιδιώτες που θα χρησιμοποιήσουν την Μονάδα δεν θα επιβαρυνθούν με κανένα κόστος, όπως προβλέπεται από την σχετική σύμβαση.

Για την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου έχουν ενημερωθεί ήδη οι Φορείς Διαχείρισης Απορριμμάτων της Ηπείρου καθώς και οι Δήμοι, οι οποίοι θα πρέπει πλέον να ανταποκριθούν στις νέες τους υποχρεώσεις.

Όλα βέβαια θα ήταν εύκολα κι απλά αν είχαν ολοκληρωθεί οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει συμβεί με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρακτικό πρόβλημα, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολη η μεταφορά των απορριμμάτων από τις πιο μακρινές περιοχές.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο Epiruspost ο δήμαρχος Νικολάου Σκουφά και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Στάθης Γιαννούλης, είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο, τα απορριμματοφόρα των δήμων να διανύουν καθημερινά πάνω από διακόσια χιλιόμετρα για την μεταφορά των σκουπιδιών.

Με τα σημερινά μέσα και τις οικονομικές δυνατότητες που έχουν οι Δήμοι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, τόνισε ο κ. Γιαννούλης, επισημαίνοντας την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις νέες υποχρεώσεις.

Για τους πιο κοντινούς δήμους τα πράγματα είναι πιο εύκολα και φαίνεται ότι αρκετοί θα μπουν στο νέο καθεστώς διαχείρισης, καθώς στην δοκιμαστική φάση λειτουργίας του εργοστασίου δεν υφίσταται κανένα κόστος.

Οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης, αποτελούν έργο που έχει δημοπρατηθεί και μέσα στους επόμενους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο εκεί υπάρχει ζήτημα με την διαχείριση και την λειτουργία τους, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μόλις ξεκαθαρίσει το καθεστώς των Φορέων Διαχείρισης. Αν δηλαδή θα παραμείνουν ως έχουν σήμερα ή θα ενοποιηθούν σε έναν περιφερειακό.

Ήδη από πολλούς αυτοδιοικητικούς τονίζεται ότι αυτή είναι μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση που καλό θα ήταν να την πάρουν οι νέες δημοτικές αρχές που θα αναδειχθούν κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου.



Την Δευτέρα πρεμιέρα για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018 Rating: 5 Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου κάνει πρεμιέρα το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι, μία από τις μεγαλύτερες μονάδες που έχ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: