728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Όταν η μετακίνηση γίνεται Γολγοθάς




Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Τα μηνύματα των τοπικών και πολιτικών αρχών περισσεύουν.. Όπως και τα μεγάλα λόγια.

Αντί αυτών, δημοσιεύουμε μία επιστολή από κάτοικο των Ιωαννίνων, που έφτασε στο Epiruspost και περιγράφει λίγα από όσα βιώνει ένα άτομο με ειδικές ανάγκες που θέλει να μετακινηθεί στην πόλη.

«Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ σήμερα και το δημαρχείο εν έτη 2018 δεν είναι ακόμα προσβάσιμο, τα καινούργια ταμεία της ΔΕΥΑΙ δεν σκέφτηκε κανείς να τα κάνει προσβάσιμα εξαρχής και με 1000 δυο τηλεφωνήματα παράπονα βάλανε μια ράμπα σιδερένια και αυτή χωρίς σωστή τοποθέτηση μην πω για την ξύλινη που είχανε στην αρχή που ήτανε απλά για γέλια.

Μην αναφέρω μετά το μεγάλο θέμα με τα πεζοδρόμια μέσα στην πόλη, καινούργια πεζοδρόμια χωρίς καμιά μέριμνα για ΑΜΕΑ, τις διαβάσεις που είναι απαράδεκτες, ακόμα και το ΔΗΠΕΘΕ για να μπει ένα καρότσι ΑΜΕΑ μέσα πρέπει να κάνει ελιγμούς.

Μερικά μόνο παραδείγματα για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας.

Γι αυτό ο σημερινός δήμαρχος και οι προκάτοχοι του στο δήμο ας πάψουν να ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα λόγω της ημέρας και ας κάνουν απλώς το αυτονόητο. Πρόσβαση παντού και για όλους.

Σας παρακαλώ πολύ να δημοσιεύσετε αυτή την επιστολή και να το έχετε πάντα στην επικαιρότητα αυτό το θέμα γιατί είναι και μια άλλη κοινωνία που δεν φαίνεται, κλεισμένοι μέσα στα σπίτια λόγω της μη εύκολης μετακίνησης».



Όταν η μετακίνηση γίνεται Γολγοθάς Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2018 Rating: 5 Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Τα μηνύματα των τοπικών και πολιτικών αρχών περισσεύουν.. Όπως και τα μεγάλα λόγ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: