728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μελέτη για την υγεία των Ηπειρωτών




Μια πρωτοποριακή μελέτη ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Πρόκειται για επιδημιολογική μελέτη με επικεφαλής καθηγητές του Τμήματος Ιατρικής (Δρ Κωνσταντίνος Τσιλίδης, Δρ Ευαγγελία Ντζάνη, Δρ Ευάγγελος Ρίζος, Δρ Ευάγγελος Ευαγγέλου, Δρ Ιωάννα Τζουλάκη) και της Ιατρικής Φροντίδας Ιωαννίνων Ι.Κ.Ε. (Δρ Κωνσταντίνος Βακάλης, Δρ Μιχάλης Δούµας, ΔρΒασίλης Τζοβάρας, Δρ Δηµήτρης Συγκούνας).

Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου (Epirus Health Study) θα διερευνήσει την αιτιολογία χρόνιων πολυπαραγοντικών νοσηµάτων µε απώτερο σκοπό τη βελτίωση της υγείας των Ηπειρωτών και την αύξηση της προστιθέµενης αξίας της ελληνικής επιχειρηµατικότητας στο χώρο της υγείας, µέσω της ανάδειξης και επιβεβαίωσης νέων εξατοµικευµένων µεθόδων πρόληψης, πρώιµης διάγνωσης, θεραπείας και πρόγνωσης σηµαντικών νοσηµάτων.

Στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου θα προσκληθούν να συµµετάσχουν κάτοικοι της Ηπείρου ηλικίας 25 έως 70 ετών, και θα συλλεχθούν λεπτοµερείς πληροφορίες αποτελούµενες από ερωτηµατολόγια και µετρήσεις κλινικών και βιοχηµικών δεικτών.

Στόχος είναι η δηµιουργία µιας µοναδικής για τα Ελληνικά χρονικά πλούσιας βάσης δεδοµένων που θα χρησιµοποιηθεί για σηµαντική βιο-ιατρική έρευνα και καινοτόµο επιχειρηµατικότητα στο εγγύς και απώτερο µέλλον.



Μελέτη για την υγεία των Ηπειρωτών Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 28, 2018 Rating: 5 Μια πρωτοποριακή μελέτη ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με χρηματοδότηση της Περιφέρεια...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: