728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Επέστρεψε στη Γουατεμάλα το πτώμα της μικρής μετανάστριας που πέθανε μετά τη σύλληψή της


Ο θάνατος της Γιακελίν είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις για τους ασυνόδευτους πρόσφυγες





Το πτώμα μιας μικρής μετανάστριας από τη Γουατεμάλα, της επτάχρονης Γιακελίν Κάαλ, η οποία πέθανε μετά τη σύλληψή της από στελέχη της αμερικανικής συνοριοφρουράς στις αρχές Δεκεμβρίου, επαναπατρίστηκε μέσα σ' ένα λευκό φέρετρο την Κυριακή, όταν αφίχθη στο αεροδρόμιο της Γουατεμάλας.

Το πτώμα της Γιακελίν υποδέχθηκαν στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών της Γουατεμάλας.


Μια αυτοκινητοπομπή άρχισε κατόπιν τη μακρά διαδρομή, διάρκειας περίπου δέκα ωρών, για να φθάσει οδικώς στο Σαν Αντόνιο Σεκορτές, ένα απομακρυσμένο χωριό στην ιθαγένικη κοινότητα Ρασουχά, περίπου 150 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας.

Από αυτή την περιοχή -- όπου δεν υπάρχουν ούτε ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, ούτε ηλεκτροδότηση, ούτε ύδρευση, ούτε υπόνομοι -- αναχώρησαν την 30ή Νοεμβρίου η Γιακελίν Κάαλ μαζί με τον πατέρα της, τον Νέρι, ηλικίας 29 ετών.

Την 6η Δεκεμβρίου, πέρασαν τα νότια σύνορα των ΗΠΑ, στο ύψος της ερήμου της Νέου Μεξικού, όπου συνελήφθησαν. Μετά το μακρύ, εξαντλητικό ταξίδι, η μικρή άρχισε να κάνει εμετό μέσα στο λεωφορείο που τη μετέφερε σε κέντρο κράτησης. Πέθανε την 8η Δεκεμβρίου από σηπτικό σοκ σε νοσοκομείο του Ελ Πάσο, στο Τέξας.

Ο θάνατος της Γιακελίν προκάλεσε έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις, καθώς 15.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι συνεχίζουν να κρατούνται σε κέντρα υποδοχής στις ΗΠΑ οι υποδομές των οποίων κρίνονται ανεπαρκείς.

Η υπόθεση της μικρής είναι «λυπηρή και πολύ δύσκολη», σημείωσε η Ρίτα Ελισόντο, αναπληρώτρια γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Αρωγής στους Μετανάστες (Conamigua), καθώς το φέρετρο αποτέθηκε για λίγο σε ένα αυτοσχέδιο εκκλησάκι διακοσμημένο με έναν μαύρο σταυρό στον χώρο υποδοχής φορτίων του αεροδρομίου.

Ένας αμερικανός βουλευτής, ο Χοακίν Κάστρο (Δημοκρατικός, Τέξας), κατήγγειλε τη 18η Δεκεμβρίου μια «σειρά» σφαλμάτων και παραλείψεων στην υπόθεση της μικρής, πριν μεταβεί στο Νέο Μεξικό, επικεφαλής αντιπροσωπείας που ερευνά τις περιστάσεις υπό τις οποίες έχασε τη ζωή της η Γιακελίν.




Επέστρεψε στη Γουατεμάλα το πτώμα της μικρής μετανάστριας που πέθανε μετά τη σύλληψή της Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 24, 2018 Rating: 5 Ο θάνατος της Γιακελίν είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις για τους ασυνόδευτους πρόσφυγες Το πτώμα μιας μικρής μετανάστριας από τ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: