728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ολοκληρώθηκε το σχέδιο για τον μυθικό Αχέροντα




Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σχεδιασμού ενός φιλόδοξου «Προγράμματος Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα».

Στις 21 Νοέμβρη στο Καναλάκι, παρουσιάστηκε από στελέχη της ΜΟΔ αε στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης το τελικό κείμενο του Προγράμματος και τέθηκαν οι τελικές «πινελιές» για την οριστικοποίησή του.

Η σύνταξη του Προγράμματος, με τη μορφή «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης» έγινε με βάση Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ των δήμων Σουλίου και Πάργας, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα – Καλαμά – Κέρκυρας και των Αναπτυξιακών Εταιριών ΗΠΕΙΡΟΣ και ΕΤΑΝΑΜ. Στην Ομάδα Σχεδιασμού συμμετείχαν στελέχη των φορέων αυτών καθώς και ομάδα σχεδιασμού από τη ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων), που ανέλαβε και τη σύνταξη του σχεδίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 25 εκ. € (κυρίως πρόγραμμα) και θα ακολουθήσει η εκπόνηση των μελετών και η «ωρίμανση» των έργων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027. Επίσης περιλαμβάνει πρόδρομες δράσεις, που θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2020 (10 εκ. €) καθώς και μελλοντικές δράσεις ύψους 10 εκ. €.

Οι βασικές επιδιώξεις του Προγράμματος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στηριγμένη στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού της ενδιαφέροντος. Περιλαμβάνει εμβληματικές δράσεις όπως η ψηφιακή αναπαράσταση της καθόδου στον Άδη, η ανάδειξη του Σουλίου και η οργάνωση διαδρομών επίσκεψης, αλλά και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η προσβασιμότητα σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα.


Ολοκληρώθηκε το σχέδιο για τον μυθικό Αχέροντα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Νοεμβρίου 29, 2018 Rating: 5 Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σχεδιασμού ενός φιλόδοξου «Προγράμματος Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα». Στις 2...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: