728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΝΟΥΣΗ.



ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ ΠΑΡΓΑΣ

Από την συμμετοχή μου σε τρεις συναντήσεις με θέμα την λειτουργία του Κ.Υ ΠΑΡΓΑΣ μεταφέρω συνοπτικά τις απόψεις μου.

Α. Είναι πεποίθησή μου ότι η στελέχωση, η συντήρηση, ο σύγχρονος εξοπλισμός και η συνεχής βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας από τα Κ.Υ αποτελούν αυτονόητο, αναφαίρετο και ουσιαστικό καθήκον της πολιτείας. Το κράτος δηλαδή υποχρεούται να παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Ειδικά η σημασία και η χρησιμότητα του Κ.Υ ΠΑΡΓΑΣ προκύπτει άμεσα από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν στα βιβλία κινήσεως του Κ.Υ ΠΑΡΓΑΣ.

Το πραγματικό ενδιαφέρον των κατοίκων της ευρύτερης περιφέρειας του πρώην καποδιστριακού Δήμου Πάργας για το Κ.Υ ΠΑΡΓΑΣ φαίνεται από την πάνδημη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις των πολιτών, από τις πολλές παρεμβάσεις της επιτροπής στήριξης προς όλους τους φορείς αλλά και από τις διαφορές δωρεές από συλλόγους και απλούς πολίτες Άλλωστε και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Κ.Υ είναι δωρεά του Δήμου Πάργας (κτίριο ευεργέτη ΚΟΝΤΟΥ) στο Υπουργείο Υγείας. Όλοι συμπαρίστανται σε κάθε προσπάθεια για την διατήρηση και την ανάπτυξη του Κ.Υ ΠΑΡΓΑΣ αφού η ύπαρξη του συντελεί άμεσα και καθοριστικά στη βελτίωση της ζωής των πολιτών και αποτελεί σημαντική συνιστώσα ακόμη και για την περαιτέρω ποιοτική τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Φρονώ, λοιπόν, ότι η επιτροπή αγώνα για την διατήρηση και τη στελέχωση του Κ.Υ ΠΑΡΓΑΣ πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα προς κάθε κατεύθυνση (Δήμο, Περιφέρεια, Βουλευτές, αρμόδιες υπηρεσίας υγείας κλπ) με την συνεργασία και τον συντονισμό όλων των δραστήριων τοπικών συλλόγων ,σωματείων και φορέων κλιμακώνοντας τις παρεμβάσεις μέσα από αποφάσεις που θα λαμβάνονται με την συμμετοχή ενεργών πολιτών, διοικητικών συμβουλίων συλλόγων, φορέων κλπ.

Είναι δικαίωμά μας ας γίνει πράξη, είναι ευθύνη τους ας την αναλάβουν.

Β) Παράλληλα, θεωρώ ότι πρέπει άμεσα, μέσα στο επόμενο δίμηνο, να δημιουργηθεί ένας ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ 12.000 ευρώ περίπου με οικονομικές προσφορές από τα Δ.Σ συλλόγων με σκοπό την παροχή κινήτρων (πχ στέγης) σε γιατρούς που θα θελήσουν να στελεχώσουν το Κ. Υ Πάργας. Αυτό να γίνει γιατί ακούγεται ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς να καταλάβουν τις κενές θέσεις που έχουν ανοίξει για τη στελέχωση του Κ.Υ Πάργας. Η διαχείριση των χρημάτων αυτών μπορεί να γίνει από ένα σύλλογο και δύο η τρεις πολίτες από ένα ξεχωριστό λογαριασμό που θα ανοιχθεί σε μία τράπεζα ή όπως αλλιώς αποφασισθεί. Η ενέργεια αυτή αποτελεί ΔΩΡΕΑ των πολιτών της Πάργας, που ήταν πάντα πρωτοπόροι στις ευεργεσίες και τις δωρεές, είναι φανερά επωφελής για το δημόσιο συμφέρον των πολιτών της περιοχής και των τουριστών μας άρα είναι και νόμιμη και ηθική και καλοδεχούμενη. Οι δωρεές σε ευαίσθητους τομείς(υγεία, παιδεία, πρόνοια) αποτελούν μέγιστή τιμή για τους πολίτες ενός τόπου αλλά και Ελληνική παράδοση που πρέπει να αναβιώσουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Α είναι ανεξάρτητο από το Β ή κατά τας γραφάς και ταύτα ποιείν κακείνα μη αφιέναι.



ΣΠΥΡΟΣ ΝΟΥΣΗΣ
ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΝΟΥΣΗ. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5 ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ ΠΑΡΓΑΣ Από την συμμετοχή μου σε τρεις συναντήσεις με θέμα την λειτουργία του Κ.Υ ΠΑΡΓΑΣ μεταφέρω συνοπτικά ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: