728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Εθνικό Ινστιτούτο Νεοπλασιών για τη χάραξη εθνικής πολιτικής για τον καρκίνο

Προσπάθεια να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες




Τη δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών, που θα εισηγηθεί τη χάραξη εθνικής πολιτικής για τον καρκίνο, θα νομοθετήσει μέσα στον Οκτώβριο το υπουργείο Υγείας. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος, κατά την ομιλία του στο 4ο Συνέδριο για τις πολιτικές του καρκίνου «Cancer & Personalized Medicine: The next frontier in cancer care».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρει ότι βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής πολιτικής του Υπουργείου, όσον αφορά τον καρκίνο, είναι η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, φαρμακευτικές ή άλλες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Το δεύτερο σημείο της πολιτικής του Υπουργείου είναι η γρήγορη ενσωμάτωση της καινοτομίας στο θεραπευτικό οπλοστάσιο ενάντια στον καρκίνο.

Ο κ. Γιαννόπουλος συμπλήρωσε ότι το Υπουργείο Υγείας, από κοινού με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, δημιουργούν δίκτυο μονάδων ιατρικής ακριβείας, για να προσθέτει ότι χωρίς αυτές τις παρεμβάσεις, δεν θα μπορούσε να υπάρχει σοβαρή και συνεκτική στρατηγική για τον καρκίνο.

Η λειτουργία των μονάδων ιατρικής, σημείωσε, θα οδηγήσει στην ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των ερευνών στο νέο πλαίσιο για τις εξατομικευμένες θεραπείες του καρκίνου και θα συμβάλει, επίσης, στη διάδοση της χρήσης των νέων βιοδεικτών.


Εθνικό Ινστιτούτο Νεοπλασιών για τη χάραξη εθνικής πολιτικής για τον καρκίνο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Οκτωβρίου 10, 2018 Rating: 5 Προσπάθεια να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες Τη δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών, που θα ειση...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: