728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Γερμανίδα έστειλε πίσω στην Ελλάδα τρία τμήματα αρχαίων ψηφιδωτών

Προέρχονται από τη Δήλο και από τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού στην Αθήνα




Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι «στις 10 Οκτωβρίου 2018 επαναπατρίστηκαν από τη Γερμανία τρία τμήματα ψηφιδωτών δαπέδων, τα οποία εστάλησαν ταχυδρομικώς στην ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο από Γερμανίδα πολίτη. Κατά δήλωσή της τα δύο εξ αυτών προέρχονται από τη Δήλο και το τρίτο από τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού στην Αθήνα και είχαν αποσπαστεί από τους χώρους κατά τη δεκαετία του 1960».

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, «από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες διαπιστώθηκε ότι τα τμήματα ψηφιδωτών από τη Δήλο, διαστάσεων 7Χ8 εκ., προέρχονται κατά πάσα πιθανότητα από το δάπεδο ελληνιστικής οικίας, ενώ το τμήμα ψηφιδωτού από τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού, διαστάσεων 10Χ9 εκ., προέρχεται από το δάπεδο του τετρακόγχου οικοδομήματος που χρονολογείται στον 5ο αι. μ.Χ.».

«Μετά τον επαναπατρισμό τους, τα τμήματα των ψηφιδωτών παραδόθηκαν, με ενέργειες του αρμόδιου Τμήματος Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών (Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς), στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και Πόλης Αθηνών, στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται οι αρχαιολογικοί χώροι από τους οποίους αποσπάστηκαν», καταλήγει η ανακοίνωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.




Γερμανίδα έστειλε πίσω στην Ελλάδα τρία τμήματα αρχαίων ψηφιδωτών Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5 Προέρχονται από τη Δήλο και από τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού στην Αθήνα Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: