728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μια μαγική βραδιά... Το Ηρώδειο γέμισε Ήπειρο!






Ήταν μια μαγική βραδιά με άπαντες παρόντες! Η Ήπειρος γέμισε το Ηρώδειο σε μια μεγάλη γιορτή μουσικής και πολιτισμού. Και δεν έλειπε κανένας και τίποτα! Μία παράσταση που καθήλωσε και καταχειροκροτήθηκε από χιλιάδες θεατές. "Η Ήπειρος ταξιδεύει" και κατάφερε να ταξιδέψει Ηπειρώτες και μη που βρέθηκαν σε έναν εμβληματικό χώρο, να ξεδιπλώσει μνήμες και να ζωντανέψει ελπίδες.

Από το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και τον μυθικό Αχέροντα μέχρι τα τοξωτά ηπειρώτικα γεφύρια και από τη λίμνη των θρύλων με την καστροπολιτεία των Ιωαννίνων μέχρι την ξακουστή μουσική παράδοση, τα πολυφωνικά και τον ήχο του κλαρίνου...

Από την μεγάλη παράσταση που σκηνοθέτησε ο Αντώνης Τσάβαλος δεν έλειπε τίποτα.

Μουσική, τραγούδι, χορός, πολυφωνικά, θεατρική ερμηνεία, δρώμενα και video προβολές ανέδειξαν τη διαχρονική διαδρομή της Ηπείρου, την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά της, τη σπουδαία μουσική παράδοση και την παρουσία των Ηπειρωτών στα γράμματα.

Παρόντες οι σπουδαίοι μουσικοί Πετρολούκας Χαλκιάς, Νίκος Φιλιππίδης, Γρηγόρης Καψάλης, Ναπολέων Δάμος, Σταύρος Καψάλης, Γιώργος Κοτσίνης, Σάββας Σιάτρας, Αντώνης Κυρίτσης, Γιάννης Παπακώστας, Κώστας Τζίμας, Μάκης Κιάμος, Παγώνα Αθανασίου, Δημήτρης Υφαντής, Θωμάς Κωνσταντίνου και άλλοι.

Επί σκηνής και οι υπόλοιπες τέχνες τις οποίες εκπροσώπησαν οι Γιώργος Αρμένης, Παντελής Παπαδόπουλος, Ρηνιώ Κυριαζή, Νίκος Αρβανίτης, Θεοδώρα Σιάρκου, Βασίλης Σιάφης, Τάσσος Νούσιας, Νίκος Βερλέκης, Λάμπρος Γραμματικός, Ρηνιώ Μπάλκου - Παπαδοπούλου, Στέλιος Θεοδώρου.

Οδηγός σ' αυτό το ταξίδι η λογοτεχνική δημιουργία των σπουδαίων συγγραφέων της Ηπείρου Κ. Κρυστάλλη, Χ. Χριστοβασίλη, Μ. Γκανά, Τ. Πορφύρη, Γ. Χουλιαρά, Δ. Χατζή, Χ. Μηλιώνη, Τ. Αβέρωφ, Β. Γκουρογιάννη, Σ. Δημητρίου.









Μια μαγική βραδιά... Το Ηρώδειο γέμισε Ήπειρο! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2018 Rating: 5 Ήταν μια μαγική βραδιά με άπαντες παρόντες! Η Ήπειρος γέμισε το Ηρώδειο σε μια μεγάλη γιορτή μουσικής και πολιτισμού. Και δεν έλ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: