728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Νέοι δρόμοι από την οφθαλμική γενετική




Στα Γιάννινα φιλοξενήθηκαν οι εργασίες της 1ης ημερίδας της Εταιρείας Γενετικής στην Οφθαλμολογία.

Στην διάρκεια των εργασιών, επιστήμονες ανέπτυξαν όλα τα επίκαιρα θέματα της Γενετικής στην Οφθαλμολογία, καθώς και την συσχέτισή της, με τις βασικές επιστήμες.

Κατά την έναρξη των εργασιών, απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Ιωάννης Γεωργίου και η Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια κ. Άννα Μπατιστάτου.

Τους συνέδρους καλωσόρισε στην Ημερίδα, ο Πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Εταιρείας Γενετικής στην Οφθαλμολογία, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Κίτσος.

Η Eταιρεία, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Κίτσος,προσπαθεί να προάγει την ενημέρωση στα σύγχρονα θέματα της Γενετικής στην Οφθαλμολογία, όπως αυτά αναπτύσσονται μέσω της βασικής και κλινικής έρευνας.

Η οφθαλμική γενετική έρευνα έχει σημειώσει ραγδαία εξέλιξη τα τελευταία περίπου 30 χρόνια, καθώς μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφθεί εκατοντάδες γονίδια τα οποία εμπλέκονται στις σχεδόν 140 κληρονομικές ασθένειες, που προκαλούν μείωση ή απώλεια της κεντρικής ή της περιφερικής όρασης.

Έτσι, ανοίγει νέους δρόμους στην έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία των κληρονομικών οφθαλμικών ασθενειών και, συνεπώς, στην καλύτερη φροντίδα των ασθενών. Άλλωστε, ο εντοπισμός του υπεύθυνου γονιδίου ή υπεύθυνων γονιδίων για μία πάθηση, μέσω της γενετικής ανάλυσης, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή εξατομικευμένων γονιδιακών θεραπειών.

Η συνεχής εξέλιξη στον τομέα της Γενετικής και η είσοδός της στη ζωή μας σε προγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο, καθιστούν αναγκαία την ενημέρωση όλων των Οφθαλμιάτρων στα θέματα αυτά.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα δοθεί τιμητική διάλεξηαπό τον Καθηγητή κ. ΜΒ. Petersen, με θέμα «Συσχέτιση φαινοτύπου-γονοτύπου σε οφθαλμικά νοσήματα».

Θα ακολουθήσει απονομή τιμητικής πλακέτας στον κ. Petersen από τον Καθηγητή κ. Γ. Κίτσο.


Νέοι δρόμοι από την οφθαλμική γενετική Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Οκτωβρίου 20, 2018 Rating: 5 Στα Γιάννινα φιλοξενήθηκαν οι εργασίες της 1ης ημερίδας της Εταιρείας Γενετικής στην Οφθαλμολογία. Στην διάρκεια των εργασιών, επιστήμονε...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: