728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σαββατοκύριακο στην πανέμορφη Πάργα



Και τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι πώς να σπάσεις τη μελαγχολία του φθινοπώρου; Υπάρχει τρόπος! Είναι κάποια μέρη στην Ελλάδα που ο καιρός είναι καλός μέχρι και τον Νοέμβριο (και δεν εννοώ τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου). Ένα από αυτά είναι η γραφική Πάργα, το λεγόμενο και ως νησί της Ηπείρου. Η θερμοκρασία παραμένει ιδανική καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και καθιστά την περιοχή έναν δημοφιλή προορισμό Σαββατοκύριακου.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να μείνεις στην Πάργα και στη γύρω περιοχή τόσο σε δωμάτια, όσο και σε Airbnb. Επίλεξε να μείνεις κοντά στον οικισμό και σίγουρα κάπου με θέα τη θάλασσα.



1η μέρα

– Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα γευστικό πρωινό στον εξαιρετικό φούρνο «Αχιλλέα». Περιηγήσου στα λιθόστρωτα σοκάκια με τα πολύχρωμα σπίτια, που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή.

– Ανέβα μέχρι το κάστρο που δεσπόζει στον λόφο για να απολαύσεις τη θέα και τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. Οι προμαχώνες, τα οχυρά και οι πολεμίστρες καταδεικνύουν το πόσο σημαντικό ήταν το φρούριο αυτό για την περιοχή και συναρπάζουν τον καθένα!



– Πέρνα την υπόλοιπη μέρα σου σε μια απ’ τις πανέμορφες παραλίες της γύρω περιοχής όπως ο Βάλτος, ο Λίχνος και του Κρυονερίου απ’ όπου μπορείς να… κολυμπήσεις μέχρι το νησάκι της Παναγιάς. Ιδιαίτερα όμορφες είναι και οι παραλίες του Αϊ-Γιαννάκη και του Αϊ-Σώστη, σε μικρή απόσταση από την Πάργα.

Παραλία Βάλτος


– Η περιοχή προσφέρεται για πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες όπως καταδύσεις, θαλάσσιο σκι, parasailing, κανό-καγιάκ, Stand Up Paddle και ιστιοπλοΐα.

– Το βράδυ τα φώτα δίνουν στην Πάργα μια ιδιαίτερη πινελιά, που σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι πραγματικά σε νησί. Οι επιλογές για φαγητό είναι πολλές. Εμείς, όμως, ξεχωρίσαμε το “Delizie”. Ένα μικρό αλλά…. θαυματουργό ιταλικό εστιατόριο! Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν εξαιρετικό ενώ η ευγένεια του προσωπικού και η εξυπηρέτηση, μας κέρδισαν από το πρώτο λεπτό.



– Κλείσε τη βραδιά σου στην ατμοσφαιρική Veranda με εξαιρετικά cocktails και θέα το λιμανάκι της Πάργας.

2η μέρα

– Αν ο καιρός το επιτρέπει πάρε το καραβάκι απ’ το λιμάνι για ολοήμερη εκδρομή σε Παξούς και Αντίπαξους. Τα νερά των νησιών αυτών τα συναντάς μόνο στην Καραϊβική! (Δες σχετικό άρθρο μας εδώ).

– Εναλλακτικά μπορείς να επισκεφτείς τις πηγές του Αχέροντα σε απόσταση 30 περίπου χιλιομέτρων. Με κατεύθυνση προς το χωριό Γλυκή θα ακολουθήσεις τις πινακίδες για τις πηγές. Από το πάρκινγκ μετά το χωριό, ξεκινά ένα βατό μονοπάτι μέσα σε αιωνόβια δένδρα, πυκνή βλάστηση και δίπλα στα πεντακάθαρα νερά του ποταμού. Εκεί μπορείς να κάνεις μια σειρά από δραστηριότητες όπως rafting, ιππασία, πεζοπορία, κανό-καγιάκ κ.α. Το τοπίο είναι μαγευτικό και η μεγαλοπρέπεια της φύσης σε ανταμείβει.



– Επόμενη στάση το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Στο χωριό Μεσοπόταμος, 15 χιλιόμετρα από την Πάργα, βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα Μαντεία της αρχαιότητας. Στο σημείο αυτό πιστεύεται ότι πήγαιναν οι πιστοί για να συναντήσουν τις ψυχές των νεκρών. Το εντυπωσιακότερο σημείο του νεκρομαντείου είναι η υπόγεια Κρύπτη η οποία κατασκευάστηκε με τόξα ώστε να δημιουργεί ψυχοακουστικά φαινόμενα…



– Σε απόσταση περίπου μιας ώρας από την Πάργα βρίσκεται ακόμα ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος που πρέπει να επισκεφτείς, εκείνος της Δωδώνης. Πέρα από το γνωστό αρχαίο θέατρο, σώζονται ακόμη τμήματα του μαντείου, του σταδίου, της ακρόπολης, των τειχών, 5 ναών κ.α. Ο χώρος είναι επιβλητικός και η διαδρομή που θα ακολουθήσεις γεμάτη επιγραφές, που δίνουν αρκετά ιστορικά στοιχεία και εξηγούν τα ευρήματα που υπάρχουν εκεί.



Closing

Αν ψάχνεις, λοιπόν, έναν προορισμό για να κάνεις τις τελευταίες σου βουτιές αλλά και για να δεις τις ομορφιές της ελληνικής φύσης, δεν έχεις πάρα να ταξιδέψεις μέχρι την πανέμορφη Πάργα!

Σαββατοκύριακο στην πανέμορφη Πάργα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5 Και τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι πώς να σπάσεις τη μελαγχολία του φθινοπώρου; Υπάρχει τρόπος! Είναι κάποια μέρη στην Ελλάδα που ο καιρό...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: