728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η ΠΕΔ συντάσσεται για Κακαβιά και Δρίσκο




Την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να δημιουργηθεί «μέτωπο» πίεσης προς τα αρμόδια Υπουργεία για τα ζωτικής σημασίας οδικά έργα που αφορούν στη δημοπράτηση-κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά και τη σύνδεσή του με την Ιόνια οδό καθώς και στην κατασκευή κόμβου στο «Δρίσκο» που θα συνδέει το Βορειοδυτικό τμήμα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με την Εγνατία οδό αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασής του.

Τα θέματα συζητήθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης μετά από έγγραφη πρόταση – εισήγηση του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου. «Θα πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να πιέσουμε τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να δρομολογήσουν τα συγκεκριμένα έργα, καθώς αποτελούν χρονίζοντα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και με την υλοποίησή τους θα δημιουργήσουν νέες αναπτυξιακές προοπτικές για ολόκληρο το Βορειοδυτικό τμήμα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και όχι μόνο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ζίτσας και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Μιχάλης Πλιάκος.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε, με την κατασκευή τους τα δύο οδικά έργα :

⦁ Συμβάλουν στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής,

⦁ Διευκολύνουν την μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών,

⦁ Συνδέουν τη μοναδική Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) που λειτουργεί στην Π.Ε. Ιωαννίνων με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας , την Κακαβιά και την Εγνατία οδό,

⦁ Δημιουργούν νέα δεδομένα στην επικοινωνία με τη γείτονα Αλβανία,

⦁ Αναβαθμίζουν την οδική ασφάλεια των διερχόμενων,

⦁ Αυξάνουν τις δυνατότητες επενδύσεων σε μεταφορές, βιομηχανία και τουρισμό καθώς ανοίγονται νέες αγορές.

Ακολούθως, το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. υιοθετώντας την πρόταση-εισήγηση του κ. Πλιάκου την οποία εξειδίκευσε ο Πρόεδρος Ιωάννης Λώλος αποφάσισε ομόφωνα να συνταχθεί και αποσταλεί σχετική επιστολή στα συναρμόδια Υπουργεία και να κοινοποιηθεί στους Βουλευτές και τους Δήμους της Ηπείρου, στις Π.Ε.Δ. της Χώρας και την αρμόδια επιτροπή της ΚΕΔΕ.

Στόχος των παραπάνω ενεργειών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λώλος στην εισήγησή του, «είναι το κεντρικό κράτος και τα αρμόδια Υπουργεία να κατανοήσουν πως είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου να προωθήσουν άμεσα λύσεις στο συγκεκριμένο θέμα».



Η ΠΕΔ συντάσσεται για Κακαβιά και Δρίσκο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018 Rating: 5 Την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να δημιουργηθεί «μέτωπο» πίεσης προς τα αρμόδια Υπουργεία για τα ζωτικής σημασίας οδικά έργα που αφο...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: