728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΝΑΡ Πρέβεζας για την εγγραφή ανηλίκων στα εσπερινά σχολεία



ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ)

Το Υπουργείο Παδείας με πρόσφατη υπουργική απόφαση 139101/ΓΔ4 (ΦΕΚ 3674/28-08-2018) ορθώνει ανυπέρβλητα εμπόδια στην εγγραφή ανήλικων μαθητών στα Εσπερινά Γυμνάσια-Λύκεια (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ).

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή οι ανήλικοι μαθητές για να φοιτήσουν σε εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) καλούνται να προσκομίσουν: α) αντίγραφο του βιβλιαρίου εργασίας (είναι απαραίτητη σύμφωνα με τον νόμο η έκδοσή του προκειμένου να εργαστεί κάποιος ανήλικος), β) εκτύπωση από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», από την οποία προκύπτει η σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου. (Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα, για την εγγραφή ήταν απαραίτητη μια απλή βεβαίωση του εργοδότη).

Απ’ ότι φαίνεται για το Υπ. Παιδείας και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- για να χρησιμοποιήσουμε μια προσφιλή φράση που βγαίνει συχνά από τα χείλη του πρωθυπουργού:

«ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»

εργαζόμενοι μαθητές-αντικείμενο άγριας πολλές φορές εργασιακής εκμετάλλευσης- να μην έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα στα εσπερινά σχολεία, επειδή οι εργοδότες τους τους έχουν καταδικάσει σε καθεστώς μαύρης εργασίας!

«ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»

μαθητές να μην μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, γιατί προφανώς – κατά το Υπουργείο και την κυβέρνηση-, φταίνε οι ίδιοι που δουλεύουν σε συνθήκες αδήλωτης εργασίας. (Τι κι αν είναι στην περίπτωση που το καταγγείλουν συχνά κινδυνεύουν να απολυθούν την ίδια στιγμή ή απλά να μην ξαναδουλέψουν (ειδικά στις μικρές κοινωνίες. Τι κι αν δεν ευθύνονται οι ίδιοι που οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) είναι ελάχιστοι λόγω έλλειψης προσωπικού, υποχρηματοδότησης και κλεισίματος γραφείων της υπηρεσίας σε πολλές περιοχές, π.χ. Λευκάδα;).

«ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»

να πετάγονται έξω (ακόμη και από την υποχρεωτική εκπαίδευση) μαθητές και μάλιστα το κομμάτι εκείνο που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.



«ήταν δίκαιο και γίνεται σιγά σιγά πράξη»

η μεθόδευση του κλεισίματος πολλών εσπερινών σχολείων. Προφανώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ βάζει συνειδητά τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις εγγραφής οδηγώντας πολλά εσπερινά σχολεία σε κλείσιμο ως «μη χρειαζούμενα»! Γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις ανάγκες των φτωχών μαθητών και των οικογενειών τους, γιατί πολύ απλά τα παιδιά των σχολείων αυτών δε χωράνε στα σχέδιά της για μια εκπαίδευση πλήρως υποταγμένη στους νόμους της αγοράς.

Αντί την κυβέρνηση να την απασχολήσει, γιατί υπάρχουν ανήλικοι οι οποίοι αναγκάζονται να διακόψουν το ημερήσιο σχολείο για να εργαστούν και με πολύ δύσκολους όρους να φοιτήσουν στα εσπερινά, έχει το θράσος (μέσω του Υπ. Παιδείας) να καταγγέλλει ακόμη και την ΟΛΜΕ, ότι προστατεύει «την αδήλωτη εργασία και ιδιαιτέρως των ανηλίκων οι οποίοι επιθυμούν να φοιτήσουν στα Εσπερινά Γυμνάσια – Λύκεια», επειδή ζήτησε την απόσυρση της υπουργικής απόφασης!

Ως Νέο Αριστερό Ρεύμα για την κομμουνιστική απελευθέρωση καλούμε τις διευθύνσεις των εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ να μην εφαρμόσουν την οδηγία· τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς , τις ΕΛΜΕ, την ΟΛΜΕ να αντισταθούν στην αδικία και αγωνιζόμενοι από κοινού με γονείς και μαθητές να αναγκάσουν το Υπουργείο να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση.



Οι μαθητές της εργασιακής και της μορφωτικής περιπλάνησης, οι μαθητές των ολιγομελών τμημάτων που δεν εγκρίθηκαν, που τους αναγκάζουν να γυρίζουν από σχολείο σε σχολείο, επειδή κλείνουν τα τμήματα και τα σχολεία τους, που στοιβάζονται σε τάξεις των 27 ατόμων… που βιώνουν καθημερινά την «κανονικότητα» της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων τους και του στραγγαλίσματος της ελπίδας σε αξιοπρεπή μόρφωση-εργασία-ζωή θα πάρουν την εκδίκησή τους! Μαζί με τους γονείς, τους εργαζόμενους τους άνεργους και την υπόλοιπη νεολαία. θα πάρουν την εκδίκησή τους εκεί που πάντα την παίρνει ο λαός με επιτυχία·στον οργανωμένο αγώνα στους δρόμους και παντού

…γιατι τελικά τελικά αυτό είναι το μονο

ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ!



ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ (Ν.Α.Ρ.) για την κομμουνιστική απελευθέρωση

γραφείο περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας (Συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)
ΝΑΡ Πρέβεζας για την εγγραφή ανηλίκων στα εσπερινά σχολεία Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Οκτωβρίου 03, 2018 Rating: 5 ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) Τ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: