728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Από το 2020 φυσικό αέριο στην Ήπειρο!




Το 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο, σύμφωνα με το πενταετές πρόγραμμα που έχει υποβληθεί από την ΔΕΔΑ για έγκριση στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Είναι ένα από τα σημεία που αποσαφηνίστηκαν κατά την συνάντηση που είχαν οι κύριοι Θεόδωρος Τερζόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος και Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Χρηματοδοτήσεων της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ), με τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και την Αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη.

Στη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν στο σχεδιασμό της ΔΕΔΑ για την Ήπειρο, οι λεπτομέρειες του οποίου, ως επίσης και οι επόμενες ενέργειες που πρόκειται να γίνουν, αναλύθηκαν διεξοδικά σε σύσκεψη που ακολούθησε με την Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη.

Η Τ. Καλογιάννη, επιβεβαιώνοντας «την πάγια υποστήριξη της Περιφερειακής Αρχής, σε κάθε έργο που διασφαλίζει την άμεση πρόσβαση της Ηπείρου σε φθηνή ενέργεια», εξέφρασε την «καταρχήν θετική ανταπόκριση της Περιφέρειας στο σχεδιασμό, όπως περιλαμβάνεται στο 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης των δικτύων διανομής αερίου και αναφέρεται στις πόλεις: Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Άρτα, Πρέβεζα».

Όπως αναφέρθηκε το εν λόγω 5ετές πρόγραμμα, έχει υποβληθεί από τη ΔΕΔΑ προς έγκριση στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης της τροφοδοσίας της Περιφέρειας Ηπείρου με φυσικό αέριο το 2020.

Η διανομή φυσικού αερίου, θα αφορά τόσο οικιακούς, όσο τους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, εφόσον φυσικά εκδηλωθεί το ανάλογο ενδιαφέρον.

Καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση αλλά και για τη ταχεία προώθηση του έργου, αποτελεί η δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής, να συμμετάσχει η Περιφέρεια στο χρηματοδοτικό σχήμα, διασφαλίζοντας προς τούτο πιστώσεις μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».

Για τα επόμενα βήματα και τη διευθέτηση τυχόν ζητημάτων που θα προκύπτουν, θα υπάρχει τακτική επικοινωνία της Διοίκησης της ΔΕΔΑ με την Περιφέρεια, η οποία θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη της ενημέρωσης των πολιτών.


Από το 2020 φυσικό αέριο στην Ήπειρο! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2018 Rating: 5 Το 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο, σύμφωνα με το πενταετές πρόγραμμα που έχει υποβληθεί από την ΔΕ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: