728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Καχριμάνης: "Όσοι πήραν φόρα και ρίχνουν τις τιμές δεν σέβονται τους Ηπειρώτες.."




Προειδοποιητικές βολές από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου προς βιομηχανία που δραστηριοποιείται στον τομέα των γαλακτομικών και έσπευσε να ρίξει και άλλο τις τιμές προς τους παραγωγούς.. Ο Περιφερειάρχης δεν την κατονόμασε ωστόσο για τον κτηνοτροφικό κόσμο αποτελεί "κοινό μυστικό". Τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα είναι σοβαρά με μεγαλύτερο αυτό το διάστημα τις τιμές στο γάλα οι οποίες κατρακυλούν. Αποτέλεσμα είναι οι κτηνοτρόφοι να απειλούνται με αφανισμό..

Ο Περιφερειάρχης με αφορμή την έναρξη της νέας γαλακτοκομικής περιόδου και τον καθορισμό της τιμής του εισκομιζόμενου γάλακτος, τόνισε ότι οι Ηπειρωτικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες πρέπει να δείξουν σεβασμό προς τους Ηπειρώτες κτηνοτρόφους και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία θα πρέπει τουλάχιστον και φέτος να διατηρήσουν σταθερές τις τιμές και να μην τις μειώσουν.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι για το θέμα αυτό είχε ενημερωτική συνάντηση με στελέχη της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», τα οποία του εξέθεσαν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υπάρχει.

«Σε άλλα μέρη της Ελλάδος γίνεται όργιο εδώ και δύο χρόνια με εισαγόμενο γάλα. Εγώ ζητάω από τους δικούς μας να διατηρήσουν τις περσινές τιμές. Κι αν κάποιος πήρε φόρα να ανακοινώσει άλλες τιμές δείχνει ότι δεν σέβεται τους Ηπειρώτες».

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης στην προώθηση μελετών για τη λειτουργία Κέντρων Καινοτομίας σε τομείς του πρωτογενούς τομέα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020. Πρόκειται για τις Μελέτες Σκοπιμότητας για:

⦁ Το Κέντρο Καινοτομίας Κρέατος Περιφέρειας Ηπείρου
⦁ Το Κέντρο Αναπαραγωγής και γενετικής βελτίωσης ζώων
⦁ Το Κέντρο Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών Ηπείρου

«Έχουμε εντοπίσει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στην τυποποίηση των προϊόντων. Για αυτό πιστεύουμε ότι δράσεις, όπως το Κέντρο Καινοτομίας Κρέατος θα βοηθήσουν πολύ να στηθούν νέες επιχειρήσεις. Αλλά το κυριότερο, θα βοηθήσει τους κτηνοτρόφους, που δυστυχώς με τα κυκλώματα που υπάρχουν, όπως και στο γάλα, έχουν φτάσει να μην μπορούν να πετύχουν καμία τιμή στην προσφορά των αμνοεριφίων στην ελληνική αγορά. Το μυστικό είναι η τυποποίηση και ο αγώνας της ποιότητας και της ταυτότητας στην περιοχή μας, και για αυτό και τα τρία Κέντρα που θα γίνουν θα βοηθάνε στον πρωτογενή τομέα, ώστε να αλλάξουμε σελίδα».


Καχριμάνης: "Όσοι πήραν φόρα και ρίχνουν τις τιμές δεν σέβονται τους Ηπειρώτες.." Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2018 Rating: 5 Προειδοποιητικές βολές από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου προς βιομηχανία που δραστηριοποιείται στον τομέα των γαλακτομικών και έσπευσε να ρίξ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: