728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σοβαρές ελλείψεις αίματος στα Νοσοκομεία... Έκκληση στους εθελοντές




Σοβαρές ελλείψεις σε αίμα καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες και στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που συνήθως παρουσιάζονταν τον Αύγουστο, λόγω των αδειών αφενός και των αυξημένων αναγκών αφετέρου. Φέτος, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι, υπήρξε μεγάλο κύμα προσφοράς, με αποτέλεσμα να μην σημειωθεί πρόβλημα. Όμως τα αποθέματα εξαντλήθηκαν και πλέον οι ελλείψεις είναι σοβαρές. Αποτέλεσμα είναι οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία να υπομεταγγίζονται με αποτέλεσμα αυτό να έχει επιπτώσεις για την υγεία και την ζωή των πασχόντων.

Ο Σύλλογος Θαλασσαμιας Ηπείρου απευθύνει έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες και σε όποιους μπορούν να αιμοδοτήσουν, να προσέλθουν στα δυο νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων καθημερινά και Σ/Κ, να δώσει αίμα.

Η Μεσογειακή Αναιμία ή Θαλασσαιμία είναι μια νόσος που η θεραπεία της βασίζεται σε τακτικές μεταγγίσεις αίματος ανά δεκαπενθήμερο. Ο κάθε ασθενής μεταγγίζεται με δύο φιάλες αίματος ανά δεκαπενθήμερο και βασιζόμαστε στην προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών.

Η τακτική εθελοντική αιμοδοσία είναι η μόνη λύση ώστε να μην λείψει από κανέναν ασθενή αυτό το αγαθό ώστε να συνεχίσει την ζωή του.

"Σας παρακαλούμε να προσέλθετε να δώσετε αίμα. Οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν βοηθήσουν...Κάνουμε έκκληση...", τονίζει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.


Σοβαρές ελλείψεις αίματος στα Νοσοκομεία... Έκκληση στους εθελοντές Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2018 Rating: 5 Σοβαρές ελλείψεις σε αίμα καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες και στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που συνήθω...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: