728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Βαριά «καμπάνα» σε Γιαννιώτη ταξιτζή για μεταφορά αλλοδαπών




Βαριά «καμπάνα» έπεσε από το Εφετείο Κακουργημάτων Κέρκυρας σε Γιαννιώτη ταξιτζή, ο οποίος πριν εννέα μήνες είχε συλληφθεί στην Εγνατία Οδό να μεταφέρει παράνομα αλλοδαπούς που είχαν προορισμό τους την Ιταλία. Παρότι μετά την σύλληψή του και την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα ο οδηγός του ταξί είχε αφεθεί ελεύθερος, το δικαστήριο, του επέβαλε ποινή κάθειρξης δεκαέξι ετών και χρηματικό πρόστιμο που φτάνει στις 120 χιλιάδες ευρώ. Η απόφαση προκάλεσε αναστάτωση στο σωματείο των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί, το οποίο δια του προέδρου του Μιχάλη Ψήνα αντέδρασε έντονα.

Ο οδηγός ταξί θεωρήθηκε μέλος κυκλώματος που εμπλέκονται στην παράνομη προώθηση αλλοδαπών προς την Ιταλία.

Όταν συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μετέφερε με το ταξί του τρεις αλλοδαπούς τους οποίους είχε παραλάβει από περιοχή της Αττικής με σκοπό να τους μεταφέρει στο λιμάνι Ηγουμενίτσας. Οι αλλοδαποί θα πλήρωναν το ποσό των 700 ευρώ για την διαδρομή, όπως είχε γίνει γνωστό τότε από την Αστυνομία.

Το Εφετείο Κακουργημάτων Κέρκυρας, στο οποίο οδηγήθηκε, δέκα μήνες μετά το συμβάν του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 16 ετών θεωρώντας ότι αποτελούσε μέλος οργανωμένου κυκλώματος μεταφοράς αλλοδαπών.

Ο Πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών και οδηγών ταξί Ιωαννίνων Μιχάλης Ψήνας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο κλάδος είναι αναστατωμένος και υποστήριξε ότι επρόκειτο για μία κλασική περίπτωση μεταφοράς επιβατών, η οποία δεν υπέκρυπτε κανέναν δόλο.

«Είμαστε οργισμένοι και λυπημένοι γιατί το δικαστήριο δολοφόνησε έναν οδηγό ταξί και μαζί την τετραμελή οικογένειά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψήνας υπενθυμίζοντας ότι ο κλάδος βιώνει το πρόβλημα αυτό πολλά χρόνια και συχνά καλούνται οι ταξιτζήδες να κάνουν τον αστυνομικό..

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας ο ταξιτζής οδηγήθηκε στις φυλακές Κέρκυρας καθώς απορρίφθηκε το αίτημα για μεταγωγή του στις Φυλακές Σταυρακίου.



Βαριά «καμπάνα» σε Γιαννιώτη ταξιτζή για μεταφορά αλλοδαπών Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2018 Rating: 5 Βαριά «καμπάνα» έπεσε από το Εφετείο Κακουργημάτων Κέρκυρας σε Γιαννιώτη ταξιτζή, ο οποίος πριν εννέα μήνες είχε συλληφθεί στην Εγνατία Ο...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: