728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πλήρωμα αλιευτικού με κυπριακή σημαία απήγαγε ο τουρκικός στρατός

Διάβημα από την κυβέρνηση της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη





Το πλήρωμα αλιευτικού υπό κυπριακή σημαία απήγαγε χθες βράδυ, κι ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, ο τουρκικός στρατός, ρυμουλκώντας παράλληλα το σκάφος στο λιμανάκι της Κερύνειας.

Το πλήρωμα αποτελείτο από πέντε Αιγύπτιους και, λίγο πριν από την απαγωγή, ο καπετάνιος πρόλαβε να στείλει σήμα στο Ράδιο Κύπρος και ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι έγινε έντονο διάβημα από την κυβέρνηση στα Ηνωμένα Έθνη. Ταυτόχρονα οι αρμόδιες υπηρεσίες δραστηριοποιούνται για την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε ότι η Δύναμη ενημερώθηκε για το περιστατικό με το ψαροκάικο και «είναι σε επαφή με τις δυο πλευρές για να βοηθήσει στην επίλυση του θέματος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής εταιρείας «Group ψαροκάικα», στην οποία ανήκε το αλιευτικό, Πάμπος Μιτίδης, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι το σκάφος βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη. Πλευρίστηκε από τουρκικό σκάφος με ενόπλους, οι οποίοι ζήτησαν να ανέβουν στο ψαροκάικο για να το ερευνήσουν. Στη συνέχεια ανακοίνωσαν στο πλήρωμα πως τίθεται υπό σύλληψη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άριστος Αριστείδου μετέβη στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Σε άλλες δύο περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες είχε παρενοχληθεί από τουρκικά πολεμικά μια τράτα της εταιρείας, η «Μπουμπουλίνα». Τα σκάφη της Κυπριακής εταιρείας εξορμούν για αλίευση από το λιμάνι της Λεμεσού.



Πλήρωμα αλιευτικού με κυπριακή σημαία απήγαγε ο τουρκικός στρατός Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 22, 2018 Rating: 5 Διάβημα από την κυβέρνηση της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Το πλήρωμα αλιευτικού υπό κυπριακή σημαία απήγαγε χθες βράδυ, κι ενώ βρισκό...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: