728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δύσκολα θα πετάξουν υδροπλάνα στα Γιάννινα.. Τι δεν προβλέπει το νομοσχέδιο για τις λίμνες




Μάλλον δύσκολα θα δουν τα Γιάννινα υδροπλάνα στη λίμνη καθώς το νομοσχέδιο που κατατέθηκε αποσαφηνίζει σε μεγάλο βαθμό το καθεστώς ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου, όμως δεν αντιμετωπίζει ζητήματα που σχετίζονται με την παραχώρηση της παρόχθιας ζώνης για την ανάπτυξη των απαιτούμενων εγκαταστάσεων. Η υπόθεση του υδατοδρομίου στη λίμνη θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το γεφύρι της Άρτας. Και παρότι το ενδιαφέρον των επενδυτικών ομίλων που θέλουν να αναπτύξουν τα υδατοδρόμια σε όλη την χώρα είναι δεδομένο και κατατεθειμένο θα πρέπει να ξεπεραστούν αρκετά εμπόδια για να μετουσιωθεί σε πράξη.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή αποσαφηνίζει σε μεγάλο βαθμό το καθεστώς ίδρυσης και λειτουργίας υδατροδρομίων σε λίμνες.

Έτσι λοιπόν προβλέπει ότι η άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου χορηγείται μόνο σε δημόσιο φορά. Για τα υδατοδρόμιο σε λίμνες η άδεια χορηγείται αποκλειστικά με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ενώ για τις υδάτινες επιφάνειες που περιλαμβάνονται στο δίκτυο Natura η άδεια ίδρυσης χορηγείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Υποδομών και Περιβάλλοντος. Σε περίπτωση άδειας ίδρυσης σε ΟΤΑ την απόφαση συνυπογράφει και ο Υπουργός Εσωτερικών.

Η άδεια λειτουργίας χορηγείται και πάλι αποκλειστικά με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και με επιπλέον υπογραφή του Υπουργού Περιβάλλοντος για τις υδάτινες επιφάνειες που ανήκουν στο δίκτυο Natura.

Το νομοσχέδιο ωστόσο δεν αντιμετωπίζει ζητήματα που αφορούν στην αποσαφήνιση του καθεστώτος για την κατασκευή προβλήτας και βοηθητικών χώρων, κάτι που αποτελεί προυπόθεση για να κινηθεί η διαδικασία αδειοδότησης.

Στην αιτιολογική έκθεση που το συνοδεύει, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Σημαντικά ζητήματα που έχουν εντοπιστεί αφορούν περιβαλλοντικά θέματα και ειδικότερα την περιβαλλοντική αδειοδότηση και κατάταξη των υδατοδρομίων, με συνέπεια σε πολλές περιπτώσεις η περιβαλλοντική αδειοδότησή τους να είναι μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία. Προβλήματα επίσης εντοπίστηκαν στην παραχώρηση της παρόχθιας ζώνης λιμνών για την ανάπτυξη της χερσαίας υποδομής καθώς και στην έλλειψη φορέα διαχείρισης της υδατικής επιφάνειας λίμνης, θέματα τα οποία προηγούνται της αδειοδότησης υδατοδρομίου και στα οποία δεν επιλαμβάνεται ο νόμος, καθώς θεωρούνται απαραίτητη προυπόθεση πριν την υποβολή της αίτησης του υδατοδρομίου».

Έτσι λοιπόν παραμένει ένα μεγάλο κενό ώστε να ανοίξει ο δρόμος για υδατοδρόμιο στα Γιάννινα.


Δύσκολα θα πετάξουν υδροπλάνα στα Γιάννινα.. Τι δεν προβλέπει το νομοσχέδιο για τις λίμνες Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 06, 2018 Rating: 5 Μάλλον δύσκολα θα δουν τα Γιάννινα υδροπλάνα στη λίμνη καθώς το νομοσχέδιο που κατατέθηκε αποσαφηνίζει σε μεγάλο βαθμό το καθεστώς ίδρυση...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: