728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Φυσικό αέριο στην Ήπειρο… Μετά το 2036!!!




Δυσάρεστα νέα για την τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο μετέφερε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας μετά την ημερίδα που πραγματοποίησε η ΡΑΕ στην Θεσσαλονίκη. Στην ημερίδα παρουσιάστηκε όλο το επενδυτικό πλάνο για την ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου στην χώρα μας. Σε αντίθεση με όσα ήταν γνωστά μέχρι τώρα, για ανάπτυξη δηλαδή, έστω και σταδιακή την επόμενη πενταετία το σχέδιο αναβάλλεται για το απώτερο μέλλον και μάλιστα υπό προϋποθέσεις. Ο Δήμαρχος μετέφερε την ανησυχία του ζητώντας την συστράτευση όλων των φορέων της Ηπείρου ώστε από κοινού να διεκδικηθεί το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Χρηματοδοτήσεων της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Αερίου, η τροφοδοσία της Ηπείρου δεν περιλαμβάνεται στο επενδυτικό πλάνο μέχρι και το 2036.

Η πρώτη φάση με επενδυτικό πλάνο από το 2018 μέχρι το 2036 περιλαμβάνει την Στερεά Ελλάδα, την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Η δεύτερη φάση, με επενδυτικό πλάνο από το 2019 μέχρι το 2036 περιλαμβάνει την Δυτική Ελλάδα και την Δυτική Μακεδονία.

Η Ήπειρος και η Πελοπόννησος, όπως και η Νησιωτική Ελλάδα περιλαμβάνονται στις φάσεις Γ’ και Δ’ υπό προϋποθέσεις και χωρίς κανέναν ορίζοντα.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η εταιρεία διερευνά την δυνατότητα τροφοδοσίας της Ηπείρου μέσω CNG/LNG.

«Έχω δικαίωμα να ανησυχώ εντόνως» ανέφερε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και την ανησυχία του έδειξαν ότι την συμμερίζονται όλες οι παρατάξεις.


Φυσικό αέριο στην Ήπειρο… Μετά το 2036!!! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018 Rating: 5 Δυσάρεστα νέα για την τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο μετέφερε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας μετά την ημερίδα που πραγματοποίησε η ΡΑ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: