728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Λουκέτο στο πρατήριο αφορολόγητων καυσίμων στην Κακαβιά!




Λουκέτο μπήκε στο πρατήριο διάθεσης αφορολόγητων καυσίμων που λειτουργούσε στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς. Το πρατήριο έκλεισε από την Περιφέρεια Ηπείρου και σε εφαρμογή απόφασης που είχε υπογράψει ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και αφορούσε στα πρατήρια των Κήπων, της Κακαβιάς και των Ευζώνων. Η απόφαση εκδόθηκε στις αρχές του καλοκαιριού ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι είχε προηγηθεί η καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο είχε κρίνει πως η διάθεση πετρελαιοειδών προϊόντων χωρίς επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης από πρατήρια στα σύνορα της Ελλάδας με τρίτες χώρες είναι αντίθετη προς την κοινοτική νομοθεσία.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αφορούσε στην εταιρεία «Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών AE» (ΚΑΕ) που έχει την εκμετάλλευση πρατηρίων τα οποία λειτουργούν ως φορολογικές αποθήκες στους μεθοριακούς σταθμούς Κήπων Έβρου, Κακαβιάς και Ευζώνων, ήτοι σε περιοχές που συνορεύουν με τρίτες χώρες -συγκεκριμένα, με την Τουρκία, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

Στα πρατήρια αυτά, οι πολίτες τρίτων χωρών μπορούν να προμηθευτούν αφορολόγητα καύσιμα για τον ανεφοδιασμό των ταξινομημένων σε τρίτες χώρες οχημάτων τους, προτού εγκαταλείψουν το έδαφος της ΕΕ διερχόμενοι τα χερσαία σύνορα.

Τα πρατήρια είχαν επαναλειτουργήσει το 2011 μετά το λουκέτο που είχε μπει το 2006 και είχαν προκαλέσει τότε θύελλα αντιδράσεων.

Άλλωστε, η απόφαση για διακοπή της λειτουργίας των πρατηρίων το 2006 είχε προκύψει μετά τη διαπίστωση των αρμοδίων αρχών ότι διά μέσου αυτών υπήρχε ευρεία διάθεση, διαρκώς αυξανόμενη, στο εσωτερικό της Ελλάδας ποσοτήτων αφορολόγητων καυσίμων.

Αρκετά χρόνια μετά η λειτουργία του πρατηρίου στην Κακαβιά πήρε τέλος, γεγονός που σίγουρα ικανοποιεί τον κλάδο των βενζινοπωλών.


Λουκέτο στο πρατήριο αφορολόγητων καυσίμων στην Κακαβιά! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Αυγούστου 26, 2018 Rating: 5 Λουκέτο μπήκε στο πρατήριο διάθεσης αφορολόγητων καυσίμων που λειτουργούσε στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς. Το πρατήριο έκλεισε από τη...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: