728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η επιστολή δολοφόνου παιδιών εξοργίζει τις οικογένειες των θυμάτων

Το μήνυμα που ξυπνά μνήμες και ανοίγει παλιές πληγές




Το όνομα του 61χρονου Marc Dutroux προκαλεί ανατριχίλα στο Βέλγιο, όπου τη δεκαετία του 1990 απήγαγε, βίασε και δολοφόνησε κορίτσια.

Τώρα, πάνω από 20 χρόνια μετά τη φυλάκισή του, το 1996, ο δικηγόρος του έστειλε στις οικογένειες των θυμάτων του επιστολή με την οποία εκφράζει την προθυμία του να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.

Όπως επισημαίνει το BBC, ο Dutroux ζητά εδώ και χρόνια την αποφυλάκισή του, και πολλές οικογένειες θυμάτων θεωρούν την επιστολή μία κυνική κίνηση που θα βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο 61 σήμερα και η γυναίκα του Michelle Martin είχαν συλληφθεί για απαγωγή και βιασμό το 1986. Οδηγήθηκε το 1986 στη φυλακή και βγήκε τρία χρόνια μετά.

Το 1995 και το 1996 απήγαγε έξι κορίτσια. Δολοφόνησε δύο έφηβες, τις An Marchal και Eefje Lambrecks, ενώ δύο 8χρονες, οι Julie Lejuene και Melissa Russo πέθαναν από την πείνα στο κελάρι του.

Επιβίωσαν μία 12χρονη και μία 14χρονη. Καταθέτοντας εναντίον του στο δικαστήριο, η Sabine Dardenne τον ρώτησε: «Γιατί δεν με σκότωσες;»

Ο Dutroux είχε υποστηρίξει πως είναι μέλος δικτύου παιδόφιλων. Η γυναίκα του αποφυλακίστηκε το 2012.

Στην επιστολή του, ο δικηγόρος του δηλώνει πως ο Dutroux είναι έτοιμος να δώσει απαντήσεις σε όποιον θέλει να του κάνει ερωτήσεις. Δεν επιθυμεί να δημιουργήσει αναταραχή, διευκρινίζει, ή να ανοίξει ξανά τις πληγές, αλλά να συμβάλει στην επούλωσή τους.

Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο Dutroux πρέπει να ανταποκρίνεται σε πέντε κριτήρια για να δικαιούται αποφυλάκιση, και τα τρία συνδέονται άμεσα με τα θύματα.

«Έπειτα από 23 χρόνια, είναι ώρα αυτό το τσίρκο να σταματήσει. Δεν ανακατευόμαστε» δήλωσε ο Paul Marchal, πατέρας της An.

Ο Jean-Denis Lejeune χαρακτήρισε την επιστολή «βασανιστήριο».

Ο Gino Russo, πατέρας της Melissa, ξεκαθάρισε πως δεν υπήρχε καμία περίπτωση να συγχωρέσει τον δολοφόνο της κόρης του.


Η επιστολή δολοφόνου παιδιών εξοργίζει τις οικογένειες των θυμάτων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5 Το μήνυμα που ξυπνά μνήμες και ανοίγει παλιές πληγές Το όνομα του 61χρονου Marc Dutroux προκαλεί ανατριχίλα στο Βέλγιο, όπου τη δεκ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: