728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τσάι και ρίγανη από το Ζαγόρι με χρυσά αστέρια!




Η Mountain Treasures, μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία καλλιεργεί με φυσικό τρόπο Ρίγανη και Τσάι του βουνού στην περιοχή του Ζαγορίου, απέκτησε τα πρώτα της δύο χρυσά αστέρια στα βραβεία Great Taste Awards

Ο Νίκος Μπουρνάκας είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός αλλά και ταυτόχρονα μπορεί να χαρακτηριστεί ως αγρότης, σίγουρα επιχειρηματίας και κυρίως λάτρης των βοτάνων και των αρωματικών φυτών των βουνών της Πίνδου.

Πριν 3 χρόνια ίδρυσε την Mountain Treasures, μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση η οποία καλλιεργεί με φυσικό τρόπο Ρίγανη (Oregano hirtum) και Τσάι του βουνού (Sideritis raeseri), σε μια έκταση 60 στρεμμάτων στα Κάτω Πεδινά, μέσα στο Γεωπάρκο Βίκου – Αώου και σε υψόμετρο 950 μέτρων περίπου.

Πρόσφατα, στον διεθνή διαγωνισμό «Great Taste Awards», το προϊόν ¨Τσάι του Βουνού¨ -το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών (Lamiaceae) και στο γένος Sideriti- προστέθηκε στη λίστα των επιτυχόντων, κατακτώντας 2 χρυσά αστέρια.

Μέχρι σήμερα η επιχείρηση παράγει στα χώματά της μόνο βιολογικά προϊόντα, τα οποία διατίθενται σε διάφορα σημεία στην Ήπειρο –Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, delicatessen, επιλεγμένα super market αλλά και ξενοδοχεία.

Τα επόμενα βήματα –όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της επιχείρησης mountaintreasures.gr- βρίσκονται στην εξαγωγή των προϊόντων εκτός Ελλάδας αλλά και την επέκταση της παραγωγής και σε άλλα βότανα και μείγματα βοτάνων όπως Φασκόμηλο, Θυμάρι και Βαλσαμόχορτο.


Τσάι και ρίγανη από το Ζαγόρι με χρυσά αστέρια! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Αυγούστου 27, 2018 Rating: 5 Η Mountain Treasures, μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία καλλιεργεί με φυσικό τρόπο Ρίγανη και Τσάι του βουνού στην περιοχή του Ζαγορίου...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: