728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

«Φωτοματιές» στην Κόνιτσα




Την Πέμπτη 2η Αυγούστου 2018, ώρα 11:300 π.μ., θα πραγματοποιηθούν στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας «Φωτο-ματιές στο Μουσείο». Η έκθεση ταξιδεύει από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας, όπου θα φιλοξενηθεί έως την 31η Αυγούστου 2018.

Οι «Φωτοματιές στο Μουσείο» είναι αποτέλεσμα της ομώνυμης δράσης που σχεδίασε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στο πλαίσιο σηματοδότησης των δέκα χρόνων της Επανέκθεσης των συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων. Διοργανώθηκε σε συνεργασία με τις ομάδες ερασιτεχνών φωτογράφων της πόλης των Ιωαννίνων, «Φωτογραφική Ομάδα Ιωαννίνων», «Φωτογραφικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» (ΦΩ.Σ.Π.Ι), «Φωτογραφιστές» και «ΦΩΤΟΡΑΣΗ - Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφία»”. Σαράντα τέσσερις (44) φωτογράφοι, μέλη των ομάδων, συνευρέθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και αποτύπωσαν με πρωτότυπο τρόπο ποικίλες όψεις του κτιρίου, των εκθεμάτων και των αφηγήσεών του. Μεταξύ αυτών επέλεξαν και αρχαιότητες προερχόμενες από την ορεινή ενδοχώρα της Ηπείρου και από αρχαίες θέσεις της ευρύτερης περιοχής της Κόνιτσας και της λεκάνης απορροής του ποταμού Αώου, που αναδεικνύουν την ξεχωριστή θέση αυτού του τοπίου στην οικιστική οργάνωση της αρχαίας Ηπείρου.

Οι φρέσκιες οπτικές των φωτογράφων φέρνουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων κοντά στην τοπική κοινωνία της Κόνιτσας, ενισχύοντας το δίκτυο συνεργασιών και συνεργειών σε περιφερειακό επίπεδο.



Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2651001089

www.amio.gr

www.facebook.com/amiogr



Δημόσια Δημοτική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας

Τηλέφωνο επικοινωνίας:2655022298

www.libkon.gr


«Φωτοματιές» στην Κόνιτσα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Αυγούστου 01, 2018 Rating: 5 Την Πέμπτη 2η Αυγούστου 2018, ώρα 11:300 π.μ., θα πραγματοποιηθούν στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτο...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: