728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το χελωνάκι στα χέρια των ναυαγοσωστών!




Ένας μικρός τετράποδος αναρριχητής, εμφανίστηκε στην ακτή της παραλίας της Λούτσας του Δήμου Πάργας.

Μια θαλάσσια χελώνα, caretta caretta, έκανε τα πρώτα της βήματα και προκάλεσε τον ενθουσιασμό μικρών και μεγάλων!

Εμφανώς αποπροσανατολισμένη, χρειάστηκε την έγκαιρη επέμβαση της ομάδας των ναυαγοσωστών και με την βοήθεια των αρμόδιων αρχών κατάφερε να βρει τον δρόμο της προς το βαθύ γαλάζιο.

Το πρώτο ταξίδι μιας caretta carettaαπό την αμμουδιά μέχρι την ακροθαλασσιά είναι και το σημαντικότερο της ζωής της.

Μόνο αν τα καταφέρει την πρώτη φορά θα ξαναγυρίσει μετά από μερικές δεκαετίες στην ίδια παραλία, για να γεννήσει τα μικρά της και να διαιωνίσει το είδος.

Σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας (Αθήνα, 2010) θα την συναντήσουμε να κολυμπάει, σε καθαρά νερά, σε όλα τα μήκη και πλάτη των ελληνικών θαλασσών, άλλα η ιδιαίτερη σημασία της χώρας μας έγκειται στο ότι φιλοξενούμε κάποιες από της σημαντικότερες παραλίες για την αναπαραγωγή και φωλεοποιήση τους στη Μεσόγειο.

Όπως είναι προφανές ο ρόλος του ναυαγοσώστη είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς καλείται να αντιμετωπίσει διάφορες καταστάσεις, πέρα από τα σύνορα της θάλασσας, με τη σημαντικότερη όλων φυσικά, την προστασία και διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής.

Δεν χρειάζεται ,λοιπόν, να ψάχνουμε την ομορφιά σε φανταχτερά πράγματα, ο άνθρωπος είναι ικανός με λίγη καλή θέληση, διάθεση και σωστή ενημέρωση να διατηρήσει τον κύκλο της ζωής.

Κι αυτό έκαναν τα μέλη της Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας SeaSafe! Και ο ιδιοκτήτης της Σχολής Θωμάς Πάτσης είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την ομάδα του!


Το χελωνάκι στα χέρια των ναυαγοσωστών! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Αυγούστου 19, 2018 Rating: 5 Ένας μικρός τετράποδος αναρριχητής, εμφανίστηκε στην ακτή της παραλίας της Λούτσας του Δήμου Πάργας. Μια θαλάσσια χελώνα, caretta caretta...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: