728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Εκδηλώσεις Δεκαπενταύγουστου 2018. Η άλλη ανάγνωση





Λυπάμαι που δε θα συμφωνήσω και δεν θα αναφερθώ στον «υποδειγματικό» τρόπο με τον οποίο έγιναν οι εκδηλώσεις. Εκτιμώ το ότι κάποιοι κουράστηκαν γι’ αυτές όμως δεν θα μπορούσα να υποκριθώ ή να αδιαφορήσω για τα ατοπήματα της βραδιάς αυτής.

Αλήθεια ξέρουμε γιατί κάνουμε όλη αυτή τη φιέστα; Έχουμε κατά νου μας ότι απευθυνόμαστε σε ανθρώπους(60% περίπου) που δεν καταλαβαίνουν τη γλωσσά μας; Έχουμε καταλάβει ότι οι περισσότεροί (90%)κάθονται και τρώνε, πίνουν και κουβεντιάζουν με την παρέα τους ένα ξένοιαστο βράδυ του ελληνικού καλοκαιριού και δεν ήρθαν για να δουν μια εθνική σχολική εορτή; Μας αρέσει δε μας αρέσει, είναι εδώ για να περάσουν όμορφα και να καταναλώσουν βλέποντάς ένα show. Άλλωστε αυτό δεν είναι και το μεγάλο ζητούμενο των επαγγελματιών μας,( η περισσότερη κατανάλωση μέσω αυτής της γιορτής), ή όχι ; Ας ξεκαθαρίσουμε επιτέλους, τι θέλουμε. Δυστυχώς δε χωράνε όλα τα καρπούζια σε μία μασχάλη.

Σαφώς και μια, καλογραμμένη σύντομη και περιεκτική αναφορά στο μεγάλο γεγονός της φυγής των Παργινών είναι θεμιτή και επιβεβλημένη. Μια αναφορά ιστορικά τεκμηριωμένη και ισορροπημένη στον τόπο και το χρόνο , που θα μας βάζει στο νόημα της εκδήλωσης με σεβασμό στους προγόνους μας. Αλλά μέχρι εκεί!!!!!! Το οτιδήποτε άλλο, όπως: ατελείωτα κατεβατά που πολλοί επισκέπτες δε καταλαβαίνουν, αναγνώσεις και απαγγελίες με ηρωικό στόμφο στα όρια της ιλαροτραγωδίας, σοβινιστικά και εθνικιστικά κρεσέντα, με 6-7 φορές τον εθνικό ύμνο και ανέβασμα της σημαίας της Μακεδονίας-ότι πιο άτοπο, άκαιρο και άσχετο-, για να βγάλουν τον καημό τους κάποιοι που θεωρούν ότι έχουν πάρει τον πατριωτισμό εργολαβία ,όχι μόνο δεν τιμούν, αντίθετα κεντρίζουν το θυμικό μας, προσβάλουν τη νοημοσύνη μας αλλά και την ιστορία μας, η οποία δεν μπορεί να γίνεται Πεδίο Δόξης Λαμπρό του κάθε άσχετου εθνικιστή, ούτε πρόχειρη τουριστική ατραξιόν. Αυτές οι πρακτικές, προσβάλουν, δεν αναδεικνύουν, δεν τιμούν.

Επιπλέον η φετινή βαρκαρόλα ήταν η επιτομή τις ανοργανωσιάς, με τους επισκέπτες να αναρωτιούνται για το κατά που να κοιτάξουν και την κάθε βάρκα να κινείτε κατά βούληση. Με λίγα λόγια ένα σκορποχώρι που ο καθένας τράβαγε τον αραμπά του. Επίσης η βράβευση του κ. Ζυγούρη ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Δεν είμαι η κατάλληλη να κρίνω το έργο του , αλλά αυτά τα πράγματα, -αν πραγματικά θέλεις να τιμήσεις έναν επαγγελματία- γίνονται σε άλλο χρόνο, με άλλη αφορμή, σε ειδική εκδήλωση και όχι με το σκεπτικό, «αφού βρήκαμε παππά ας θάψουμε πέντε -έξι» ,αυτή η προχειρότητα και το τσουβάλιασμα, περισσότερο προσβάλουν παρά τιμούν τα πρόσωπα. Εδώ θα αφήσω ασχολίαστο το, -πολιτισμός-, με αναφορά στον αποθανόντα ποιητή Άλκη Αλκαίο και -τουρισμός- στον κ. Ζυγούρης, στην ίδια κατσαρόλα όλα μαζί, μια σούπα…, η λέξη σεβασμός είναι άγνωστη!

Τέλος, ευτυχώς που τα βεγγαλικά μας έσωσαν από τις προηγούμενες ατοπίες και η ορχήστρα μας έκανε όλους να ξεχαστούμε, με τον κόσμο να χορεύει μέχρι το πρωί.

Υ.Γ. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τα πολιτικά πρόσωπα που μας επισκέφτηκαν δεν μας τίμησαν με την παρουσία τους, το επικοινωνιακό τους παιχνίδι έπαιξαν, εμείς τους έχουμε τιμήσει με την ψήφο μας. Αυτοί απλά βολεύτηκαν με αυτή χωρίς όμως να ανταποδώσουν την τιμή που τους κάναμε , - βλέπε Κέντρο Υγείας και όχι μόνο -.

Α! δε σας τα’ πα, ο γιατρός μας συνταξιοδοτείται σε κάνα μήνα και φυσικά, θέσεις δεν προκηρυχτήκαν και φυσικά, τίποτε άλλο δεν διαφαίνεται ….άντε πατριώτες, βοήθεια μας η Παναγία.




Υφαντή Ελισάβετ
Εκδηλώσεις Δεκαπενταύγουστου 2018. Η άλλη ανάγνωση Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Αυγούστου 18, 2018 Rating: 5 Λυπάμαι που δε θα συμφωνήσω και δεν θα αναφερθώ στον «υποδειγματικό» τρόπο με τον οποίο έγιναν οι εκδηλώσεις. Εκτιμώ το ότι κάποιοι κουρ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: