728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

«Φωτιά» τα καύσιμα και στην Ήπειρο… Στην Θεσπρωτία η ακριβότερη βενζίνη




«Καίνε» τις τσέπες των καταναλωτών οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα με την χώρα μας να είναι η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στα καύσιμα στην Ευρώπη. Σημειώνεται πως η ακριβότερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταγράφεται στην Ολλανδία με το λίτρο να κοστολογείται στα 1,66 ευρώ ενώ η χώρα μας έρχεται δεύτερη με 1,64ευρώ το λίτρο. Στις τιμές αυτές δεν υπολογίζονται οι μεγάλες αποκλείσεις που καταγράφονται μεταξύ διαφορετικών γεωγραφικών διαμερισμάτων της χώρα μας.

Στην Ήπειρο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο τιμών και τα στοιχεία που καταχωρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες το ρεκόρ τιμών κατέχει ο Νομός Θεσπρωτίας.

Αναλυτικά στην Άρτα η τιμή της αμόλυβδης φτάνει στο 1,632 ευρώ και του πετρελαίου στο 1,416.

Στην Θεσπρωτία η τιμή της αμόλυβδης ανέρχεται στο 1.676 και του πετρελαίου στο 1,441.

Στο Νομό Ιωαννίνων η τιμή της αμόλυβδης φτάνει στο 1,630 και του πετρελαίου στο 1,420 και τέλος στο Νομό Πρέβεζας η τιμή της αμόλυβδης ανέρχεται στο 1,630 και του πετρελαίου στο 1,404 ευρώ.

Γιατί είναι ακριβά τα καύσιμα στη χώρα μας;

Με μέση τιμή τα 1,64 ευρώ ανά λίτρο βενζίνης το 1,20 ευρώ είναι οι φόροι των καυσίμων ενώ μόλις τα 0,54 λεπτά αντιστοιχούν τα κόστη διύλισης , τα μεταφορικά κόστη και τα κέρδη πρατηριούχων και εταιρειών.

Πόσο κερδίζει το δημόσιο από τις πωλήσεις βενζίνης;

Οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων, οι πρατηριούχοι και οι προμηθευτές καυσίμων υπολογίζεται πως κερδίζουν περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος, μόνο για την βενζίνη ενώ το Ελληνικό δημόσιο βάζει τα κρατικά ταμεία 2,6 με 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ το έτος.


«Φωτιά» τα καύσιμα και στην Ήπειρο… Στην Θεσπρωτία η ακριβότερη βενζίνη Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018 Rating: 5 «Καίνε» τις τσέπες των καταναλωτών οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα με την χώρα μας να είναι η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στα καύσιμα στην ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: