728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ήπειρος… Σε αυξημένη εγρήγορση Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία..




Σε αυξημένη εγρήγορση και υψηλή ετοιμότητα βρίσκονται η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία σε όλη την Ήπειρο. Ήδη εφαρμόζονται βήμα βήμα, οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί στις συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων των Περιφερειακών Ενοτήτων με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών αλλά και την άμεση παρέμβαση στην περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς. Ιδιαίτερη βαρύτητα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δίνεται σε περιαστικά δάση και άλλα ευαίσθητα σημεία κοντά στους αστικούς ιστούς, τα οποία είναι πλήρως χαρτογραφημένα. Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, έχουν αναπτυχθεί Πυροσβεστικές δυνάμεις και οχήματα, στο αισθητικό άλσος της πόλης, στο Γιαννιώτικο Σαλόνι και πέριξ της Μονής Δουραχάνης.

Ανάλογα έχουν κινηθεί οι δυνάμεις και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Ηπείρου.

Τις τελευταίες ημέρες, σε συνεργασία της Πυροσβεστικής με την Πολιτική Προστασία, είχε γίνει έλεγχος σε δρόμους διαφυγής από τις ευαίσθητες περιοχές, έλεγχος στους κρουνούς και στις δεξαμενές και στις αντιπυρικές ζώνες που έχουν δημιουργηθεί.

Ένα πρόβλημα που έχει επισημανθεί είναι τα άκοπα χόρτα σε ιδιωτικά οικόπεδα που βρίσκονται κοντά στα δασύλλια της πόλης των Ιωαννίνων, όπως για παράδειγμα στην περιοχή των Καρδαμιτσίων.

Για τις περιπτώσεις αυτές, όπου οι ιδιώτες αδιαφορούν, αγνοώντας τον κίνδυνο που μπορεί να υπάρξει, υπήρξε συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση και στη συνέχεια να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχει τεθεί και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία αυξάνει τις δικές της περιπολίες, κυρίως στην περιοχή της μεθορίου όπου υφίσταται πάντα ο κίνδυνος της εισαγόμενης πυρκαγιάς.

Από τις 3 Ιουλίου είναι σε εφαρμογή η απόφαση του Περιφερειάρχη για προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας.

Οι αρμόδιες αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες αυτές. Να αποφεύγουν το πέταμα αναμένου τσιγάρου, καθώς και τις υπαίθριες εργασίες, όπως είναι το κάπνισμα μελισσών και σε κάθε περίπτωση να μην αδιαφορούν ακόμη και στην μικρότερη εστία φωτιάς.

Εγρήγορση και ετοιμότητα των υπηρεσιών αφενός αλλά και ευαισθητοποίηση των πολιτών αφετέρου, προκειμένου να δημιουργηθεί ασπίδα προστασίας σε κάθε εκδήλωση πυρκαγιάς.



Ήπειρος… Σε αυξημένη εγρήγορση Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία.. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιουλίου 24, 2018 Rating: 5 Σε αυξημένη εγρήγορση και υψηλή ετοιμότητα βρίσκονται η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία σε όλη την Ήπειρο. Ήδη εφαρμόζοντα...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: