728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΛΑΝΤΖΑ κίνηση εργαζομένων στο τουρισμό – επισιτισμό, Ιωαννίνων-Πάργας-Πρέβεζας





Εδώ και καιρό έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών καταγγελιών από εργαζόμενους στο χώρο του επισιτισμού και τουρισμού. Οι εργαζόμενοι με το φόβο της ανεργίας αλλά και τους ελλιπείς ελέγχους από τη μεριά των υπηρεσιών, νιώθουν εντελώς ευάλωτοι και εκτεθειμένοι. Έτσι σπάνια καταγγέλλουν επώνυμα τους εργοδότες τους. Αυτό όμως ούτε αναιρεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ούτε αθωώνει τους επιχειρηματίες που καταστρατηγούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Με απεριόριστη ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους που εκπροσωπούμε σας γνωστοποιούμε με το υπόμνημα αυτό τα ακόλουθα:

Συγκεκριμένα, μεγάλο μέρος των επιχειρηματιών των περιοχών μας, επιβάλει:

Α) Δηλωμένη 4ωρη εργασία αλλά η πραγματική δουλειά είναι 8ωρη ή και 10ωρη. Πολλοί εργοδότες ασφαλίζουν μόνο στις ώρες αιχμής π.χ. 9.00 με 1.00 ή 2.00 αλλά ο εργαζόμενος δουλεύει 7.00 με 4.00 στην καλύτερη των περιπτώσεων

Β) Απλήρωτες ώρες δουλειάς και υπερορίες-συμψηφισμός υπεροριών με τα δώρα κι τα επιδόματα. Ανύπαρκτα ρεπό. Το 90% των εργοδοτών αν δεν συμψηφίζουν τις επιπλέων ώρες με τα επιδόματα και τα δώρα, τα βάζουν στην τράπεζα και στη συνέχεια τα ζητούν πίσω. Εκβιάζοντας ουσιαστικά τους εργαζόμενους με το φόβο της ανεργίας.

Γ) Παιδική εργασία με ελάχιστη ασφάλεια και χρήματα αλλά με εξαντλητικά για τα παιδιά ωράρια(9 ώρες και πολλές φόρες και νύχτα)

Δ) Μεγάλη αύξηση των προγραμμάτων της υποτιθέμενης «Μαθητιάς» ή voucher τουρισμού. Οι συνθήκες εργασίας αυτών των ανθρώπων είναι ακόμη χειρότερες με μισθούς 300 ευρώ το μήνα (ή δεν παίρνουν καθόλου μισθό παρά μόνο την ασφάλιση) και εξαντλητικά ωράρια. Από τις καταγγελίες που έχουμε, μαθαίνουμε για 9 ώρες στην καλύτερη των περιπτώσεων αλλά και 12 και 16 ώρες στις κουζίνες και τα bar των ξενοδοχείων αλλά και γενικότερα στον επισιτισμό.

Ε) Παρακολούθηση των εργαζομένων αλλά και των πελατών με κάμερες τοποθετημένες σε σημεία που ο νόμος απαγορεύει. Επιπλέον αναρωτιόμαστε ποιος τις χειρίζεται και τι γίνεται το υλικό που μαζεύετε από αυτές.

Ο τουρισμός μετατρέπεται χρόνο με το χρόνο σε κάτεργο για τους εργαζόμενους με όλα τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί στους ίδιους και την οικογένειά τους. Η ευθύνη για αυτή την κατάντια βαρύνει πρωτίστως το κράτος , τους εργοδοτικούς φορείς αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες πρέπει να ενεργοποιηθούν και να δράσουν δυναμικά και αμερόληπτα.



Σας ενημερώνουμε για τα παραπάνω ζητώντας να καταδικάσετε τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να ζητήσετε την εντατικοποίηση των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
ΛΑΝΤΖΑ κίνηση εργαζομένων στο τουρισμό – επισιτισμό, Ιωαννίνων-Πάργας-Πρέβεζας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιουλίου 30, 2018 Rating: 5 Εδώ και καιρό έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών καταγγελιών από εργαζόμενους στο χώρο του επισιτισμού και τουρισμού. Οι εργαζόμενοι με το φόβ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: