728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τράπεζα Ελλάδος.. Αύξηση εισπράξεων κατά 58% από τον τουρισμό στην Ήπειρο




Ο τουρισμός μπορεί να κατέχει μικρό μερίδιο στο ΑΕΠ της Ηπείρου ωστόσο καταγράφει εντυπωσιακή δυναμική. Οι οδικοί άξονες που ολοκληρώθηκαν και η ανάπτυξη των αεροδρομίων του Ακτίου και των Ιωαννίνων, αυξάνουν το τουριστικό ρεύμα φέρνοντας την περιοχή στο προσκήνιο όλο το διάστημα της χρονιάς. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους τα έσοδα από τον τουριστικό κλάδο, στην Ήπειρο καταγράφουν αύξηση που ανέρχεται στο 58,6%. Πρόκειται μάλιστα για μία από τις μεγαλύτερες που σημειώνονται σε ολόκληρη την χώρα με τα σκήπτρα να κρατά για το ίδιο διάστημα η Δυτική Ελλάδα.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αρμόδιο υπουργείο, μεγάλη αύξηση 12,4% σημείωσε το 1ο τρίμηνο του έτους (Ιανουάριος-Μάρτιος 2018) η διεθνής τουριστική κίνηση και ξεπέρασε τα 1,8 εκατ. επισκέπτες σε όλη την χώρα, που όχι μόνο αποτελεί επίδοση ρεκόρ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του έτους, αλλά αποδεικνύει ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα είχε αξιόλογη τουριστική κίνηση από το εξωτερικό και την χειμερινή περίοδο.

Επίσης, εντυπωσιακή άνοδο 20,4% καταγράφουν στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2018 οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ξεπερνώντας τα 4,5 εκατ. επισκέπτες.

Για την Ήπειρο αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν διπλασιαστεί σχεδόν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ακτίου ενώ για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων φτάνουν πτήσεις από τρεις προορισμούς του εξωτερικού, την Λάρνακα, την Κοπεγχάγη και την Στοκχόλμη.

Ο τουρισμός έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και η Ήπειρος έχει πάψει να αποτελεί μια μακρινή γωνιά στον χάρτη της Ελλάδας. Βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο και στο σταυροδρόμι των δύο μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας.

Μπορεί τα επίσημα στοιχεία να αποτυπώνουν μία μεγάλη αύξηση εισπράξεων, όμως όπως διευκρινίζουν οι επαγγελματίες του χώρου, αυτές δεν μεταφράζονται και σε κέρδη… Κι αυτό γιατί τα κόστη έχουν μεγάλα, ειδικά το διάστημα του χειμώνα, ενώ τα βάρη από την αύξηση των φόρων εξανεμίζουν τα εισοδήματα..



Τράπεζα Ελλάδος.. Αύξηση εισπράξεων κατά 58% από τον τουρισμό στην Ήπειρο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018 Rating: 5 Ο τουρισμός μπορεί να κατέχει μικρό μερίδιο στο ΑΕΠ της Ηπείρου ωστόσο καταγράφει εντυπωσιακή δυναμική. Οι οδικοί άξονες που ολοκληρώθηκα...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: