728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η Χορευτική Ομάδα Πάργας



Η Χορευτική Ομάδα Πάργας ιδρύθηκε επίσημα το 2016. Η ιστορία της όμως ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Πάργας «Διηδάμεια» το 2008 δημιουργήθηκε ένα χορευτικό τμήμα αποτελούμενο αρχικά μόνο από γυναίκες. Τον επόμενο χρόνο προστέθηκε και ανδρικό χορευτικό τμήμα. Χοροδιδάσκαλος ήταν ο Ιωάννης Τάσσης. Η αγάπη για τους παραδοσιακούς χορούς , το μεράκι και η καλή διάθεση κράτησαν ζωντανό το χορευτικό αυτό τμήμα. Μάλιστα έδωσε παραστάσεις στις γιορτές του Αι- Γιάννη και συμμετείχε σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βουλγαρία- Ιταλία).

Η επιθυμία να διαδοθεί η αγάπη για τους παραδοσιακούς χορούς σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους οδήγησε στην ίδρυση της Χορευτικής Ομάδας Πάργας το 2016. Σήμερα η ΧΟΠ αριθμεί 120 περίπου μέλη σε τέσσερα χορευτικά τμήματα: ένα παιδικό, ένα εφηβικό και δύο ενηλίκων. Πρόεδρος είναι ο Χρήστος Γκογκοζώτος και χοροδιδάσκαλος ο Αλέξανδρος Καρτεζίνης. Η ΧΟΠ χρησιμοποιεί ως έδρα και χώρο μαθημάτων το Πνευματικό Κέντρο Πάργας με την ευγενή παραχώρηση του Κληροδοτήματος Βασιλά και του Δήμου Πάργας.

Η ΧΟΠ έχει ξεκινήσει τη δημιουργία βεστιαρίου παραδοσιακών φορεσιών .Έχει ήδη φτιάξει 25 παραδοσιακές φορεσιές της Πάργας για τα κορίτσια και 5 για τα αγόρια.

Με τα τμήματά της η ΧΟΠ πλαισίωσε τη γιορτή του Αι- Γιάννη που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Πάργας «Διηδάμεια» το 2017 και το 2018. Το εφηβικό τμήμα συμμετείχε στο 3ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων το 2017 και στην εκδήλωση του Χορευτικού Ομίλου Ιωαννίνων «…από παιδί χορεύω» το 2018.Επίσης η ΧΟΠ διοργάνωσε την 1η συνάντηση χορευτικών ομάδων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2018. Τέλος στα πλαίσια της συνεργασίας με άλλους χορευτικούς συλλόγους πραγματοποίησε με επιτυχία εκδρομές σε πόλεις της Ελλάδας.

Στόχος μας είναι η προβολή της παράδοσης και η μετάδοση της αγάπης για τους παραδοσιακούς χορούς σε μεγάλους και κυρίως στα παιδιά. Ελπίζουμε την επόμενη χορευτική χρονιά τα τμήματά μας να πολλαπλασιαστούν.

Χορευτική Ομάδα Πάργας








Η Χορευτική Ομάδα Πάργας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2018 Rating: 5 Η Χορευτική Ομάδα Πάργας ιδρύθηκε επίσημα το 2016. Η ιστορία της όμως ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: