728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πρέβεζα: Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων συμμετέχει στην αυριανή απεργία



Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας,οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας.

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες

Στέλνουμε το μήνυμα ότι αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων όλα αυτά τα χρόνια. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την ανάκτηση των απωλειών μας, να αποκατασταθούν οι μισθοί,οι ΣΣΕ, οι συντάξεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Να γυρίσουμε την πλάτη στα νέα παραμύθια για το "τέλος των μνημονίων" και τη "δίκαιη ανάπτυξη". Οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων και τα ματωμένα πλεονάσματα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης,αφού όχι μόνο δεν φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Η “ανάπτυξή” τους, που παρουσιάζουν στα αναπτυξιακά τους συνέδρια-φιέστες ανά τη χώρα, θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας, θα είναι ανάπτυξη προς όφελος των επιχειρήσεων και των μονοπωλίων.

Δε θα σταματήσει η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία και τα κακοπληρωμένα ολιγόμηνα προγράμματα εργασίας, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα και το χαράτσωμα όλων μας, το πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους, το κυνήγι της εργατικής - λαϊκής κατοικίας. Όλα αυτά που χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, με ισχυρά συνδικάτα, με κοινή δράση και συμμαχία με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και θυσίες. Μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός έχει τη δύναμη να τα ξανά-επιβάλει σε κράτος και εργοδοσία.

Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση δε διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου, για ν' αναβαθμίσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.

Θύματα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων είναι οι λαοί που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους, είναι οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν εγκλωβισμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες στα hotspots. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες αφού συμμετέχει σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και σχεδιασμούς, ενισχύει τον διπλό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών,έχει αναλάβει ρόλο σημαιοφόρου για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα στα Βαλκάνια.

Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει!Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τις υποσχέσεις τους, από την ανάπτυξη τους. Χρειάζεται οργάνωση του αγώνα μας ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα που ματώνουν το λαό, ενάντια στις βλέψεις και αξιώσεις των καπιταλιστών. Να απομονώσουν εδώ και τώρα τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, να γυρίσουν τις πλάτες στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ-ΕΚΠ,ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ-Επιμελητήρια. Αυτούς που όλο το προηγούμενο διάστημα βρίσκονται μακριά από την οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης,μακριά από τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων,και τώρα τους καλούν να απεργήσουν με σημαία τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα του κεφαλαίου.Όλους αυτούς που καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να υιοθετήσουν τις προτάσεις του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας,της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας,για την προσέλκυση επενδύσεων.Κρύβουν όμως συνειδητά ότι όλα αυτά χρειάζονται περαιτέρω τσάκισμα μισθών,εργασιακών δικαιωμάτων, χρειάζονται όσο το δυνατόν πιο φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό για να πραγματοποιηθούν.

Της 30 Μάη δίνουμε μαχητική απάντηση σε κυβέρνηση-μεγαλοεργοδοσία,στα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου,του ΝΑΤΟ και της ΕΕ,στους ανθρώπους τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, πως δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη μίζερη ζωή,τη φτώχεια,την ανεργία και τα ψίχουλα που μας τάζουν.Δεν πρόκειται να περιμένουμε τη «δίκαιη ανάπτυξή» που μας υπόσχονται,αλλά μπαίνουμε μπροστά για την οργάνωση της πάλης,για να δημιουργηθούν εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς και παντού,για να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική,διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.

Απαιτούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Πάλη ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και από τη χώρα. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ,ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ,10.00 ΠΜ ΣΤΟ ΦΟΡΟ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν ΠΡΕΒΕΖΑΣ.



Πρέβεζα: Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων συμμετέχει στην αυριανή απεργία Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Μαΐου 29, 2018 Rating: 5 Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας,οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας. Συνάδελφοι,συναδέλφισσες Στέλνουμε το μήνυμα ότι αρκετά πληρώσαμε...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: