728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας πραγματοποίησε η Αγωνιστική Παρέμβαση και η ΛΑΝΤΖΑ





Στις 30 Μάη μέλη του «συντονισμού εργαζομένων –ανέργων Πρέβεζας» πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας της πόλης. Στην επιθεώρηση ο συνάδελφος Νάνος Βαγγέλης εκ μέρους της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ιδιωτικών υπαλλήλων μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας κατέθεσε υπόμνημα για τα προβλήματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και ειδικά στο χώρο του εμπορίου. Αντίστοιχα υπομνήματα κατέθεσαν ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΚΤΕΛ-οδηγών φορτηγών συνάδελφος Σιαφάκας Γεώργιος αλλά και το μέλος του ΔΣ των εργαζομένων Πάργας στο τουρισμό μέλος της ΛΑΝΤΖΑ συναδέλφισσα Υφαντή Έλσα. Επίσης ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στη περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας της περιφέρειας Ηπείρου συνάδελφος Σιούτης Σπύρος σε παρέμβασή του τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η υπηρεσία άμεσα με προσωπικό γιατί με 4 υπαλλήλους το έργο των ελέγχων στις περιφερειακές ενότητες Πρέβεζας και Λευκάδας είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο . Τα μέλη της «συνέλευσης συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας» δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, στην απλήρωτη εργασία, στη μερική-ελαστική απασχόληση , στα εξαντλητικά ωράρια, στην ανασφάλιστη εργασία , στη καταπάτηση των ωραρίων, στις απλήρωτες υπερωρίες και στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Κάλεσαν τους εργαζόμενους και τους ανέργους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα να συμβάλλουν στην ταξική τους ανασυγκρότηση και απαραίτητος όρος για αυτό αποτελεί η ισχυροποίηση της «συνέλευσης συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας».

Όσον αφορά τη προώθηση της ψήφισης των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης στη βουλή και το Eurogroup στις 21 Ιούνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησε ήδη σε ένα νέο δυσβάσταχτο μνημόνιο στις πλάτες μας ως το 2022 (απόφαση Eurogroup 24/5) και σκληρή επιτροπεία επ΄ αόριστον. Ετοιμάζεται να το φέρει στη Βουλή προς ψήφιση ως τις 14 ΙΟΥΝΗ . Μαζί μ αυτό θέλει να ψηφίσει όλα τα προαπαιτούμενα προκειμένου να κλείσει την 4η αξιολόγηση (Μείωση του αφορολόγητου κατά 50% ακόμη και το 2019. Νέα μείωση των συντάξεων από 1/1/2019 και πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ. Νέες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Πάγωμα των μισθών στο δημόσιο ως ποσοστό του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και ταβάνι στις προσλήψεις συμβασιούχων ως το 2020. Σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις Αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022).

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μεθόδευσαν και μεθοδεύουν τον πλήρη παροπλισμό του εργατικού κινήματος. Οργάνωσαν την «απεργία» στις 30 Μάη για να διαμορφώσουν κλίμα απογοήτευσης μπροστά στη ψήφιση των μέτρων μέχρι το 2022. Η «συνέλευση συντονισμού εργαζομένων – ανέργων Πρέβεζας» καλεί στη πραγματοποίηση πραγματικής απεργίας στα χέρια των αγωνιζομένων μέσα στον Ιούνη. Το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει να σηκώσει το γάντι και να οργανώσει τον αγώνα για την αποτροπή των μέτρων και της 4ης αξιολόγησης. Καλούμε τα συνδικάτα και τις εργατικές συλλογικότητες να πάρουν πρωτοβουλίες σε αυτή τη κατεύθυνση.

η γραμματεία της «συνέλευσης συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας»











πηγη:http://www.prevezatoday.gr/
Παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας πραγματοποίησε η Αγωνιστική Παρέμβαση και η ΛΑΝΤΖΑ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαΐου 30, 2018 Rating: 5 Στις 30 Μάη μέλη του «συντονισμού εργαζομένων –ανέργων Πρέβεζας» πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας της π...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: