728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

146 μαθητές και μαθήτριες από 9 σχολεία της Ηγουμενίτσας παρουσιάζουν μία κοινή θεατρική σύνθεση



146 μαθητές και μαθήτριες από 9 σχολεία της Ηγουμενίτσας παρουσιάζουν μία κοινή θεατρική σύνθεση για το μαζί της ζωής...

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διοργανώνει μαθητικό φεστιβάλ, την Τρίτη 8 Μαΐου 2018, ώρα 10:30 π.μ., στο ΕΠΑΛ της Ηγουμενίτσας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και θεατροπαιδαγωγών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» αξιοποίησαν τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και με βιωματικές δραστηριότητες δημιούργησαν θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε κείμενα σχετικά με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή.

Συναντιούνται δημιουργικά επί σκηνής, σε μία κοινή θεατρική σύνθεση και μιλούν με έναν δικό τους, διαφορετικό τρόπο για τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου, για να μοιραστούν με το κοινό το μήνυμα - αν όχι αίτημα και συνάμα βεβαιότητα - πως “μόνο μαζί μπορούμε”.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Δείτε περισσότερα: https://www.humanrights.theatroedu.gr

Πότε/Πού: 08/5/2018, 10.30 π.μ. στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

Συμμετέχουν τα σχολεία: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας,1/Θέσιο Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου , 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας, Δημοτικό Σχολείο Παραποτάμου, 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας και 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας.

Οι εκπαιδευτικοί: Πασχάλη Μαρία, Μιχαλακοπούλου Κωνσταντίνα, Τσώτου Ελένη, Σιατούνη Μαγδαλινή, Κόνιαρη Γεωργία, Τέφα Χρυσούλα, Αναστασιάδη Ευφροσύνη, Κούρτη Ιουλία, Γιώγου Ελευθερία, Θανασούλα Βασιλική, Γίτσα Μαρία, Ευτυχίδου Κωνσταντίνα, Κοντογιάννη Ελένη- Μαριλένα, Ζάγκα Φρειδερίκη- Στυριδούλα, Γουργούλη Αλεξάνδρα, Καμποσιώρη Ελένη και Άννα Παπαγιάννη (ειδική συνεργάτης του Κέντρο Πρόληψης «Αριάδνη»).

Υποστήριξη σχολείων - Σκηνική σύνθεση: Κωτσίνας Χριστόδουλος

Μουσική επιμέλεια: Τέφα Χρυσούλα

Συντονισμός: Κωτσίνας Χριστόδουλος

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και το Κέντρου Πρόληψης «Αριάδνη»

Με τη στήριξη του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

Πληρ.: 2106541600/www.Theatroedu.gr


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;- ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων» που υλοποιεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες


146 μαθητές και μαθήτριες από 9 σχολεία της Ηγουμενίτσας παρουσιάζουν μία κοινή θεατρική σύνθεση Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Μαΐου 08, 2018 Rating: 5 146 μαθητές και μαθήτριες από 9 σχολεία της Ηγουμενίτσας παρουσιάζουν μία κοινή θεατρική σύνθεση για το μαζί της ζωής... Το Πανελλήνι...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: