728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πρέβεζα: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Στ. Γιαννάκη. Στα προβλήματα του Νομού αναφέρθηκε ο Βουλευτής (video - photo)



Ενότητα και συστράτευση για την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία ήταν τα μηνύματα της εκδήλωσης -που θύμισε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση - την οποία διοργάνωσε ο Βουλευτής ΝΔ Πρέβεζας Στ. Γιαννάκης το Σάββατο το απόγευμα στο ξενοδοχείο Margarona Royal.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πλήθος παλιών και νέων στελεχών του Κόμματος, υποψήφιοι Πρόεδροι και μέλη ΝΟΔΕ, υποψήφιοι Σύνεδροι της ΝΔ και μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΣΥΠ Δημ. Παππάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Παύλος Σαραμπασίνας, Διον. Καλλίνικος και Γ. Νίτσας, ο Πρόεδρος και μέλη του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Παναγιώτης Κιούλιας, ο Πρόεδρος Αποστράτων Αεροπορίας Αθαν. Κεραμιδόγλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Σπ. Κόκκαλης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Πρέβεζα" Κ. Λογοθέτης κ.α.

Γραπτό χαιρετισμό απέστειλε – μεταξύ άλλων- το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Κατσαούνος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΝΔ, ευρωβουλευτής και πρώην Υπουργός Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, στα ελληνοτουρκικά θέματα αλλά και στην οικονομική δυσπραγία που βιώνει ο τόπος. Καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εξέφρασε την πεποίθηση πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη αυτοδύναμη Κυβέρνηση.

Ο κεντρικός ομιλητής Στέργιος Γιαννάκης, τόνισε μεταξύ άλλων πως οι κάλπες είναι προ των πυλών και άσκησε σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας χαρακτηριστικά «Σωρεία πελατειακών τροπολογιών, αβανταδόρικα Νομοθετήματα, εξυπηρετήσεις φίλων της Κυβέρνησης. Νόμοι που υπαγορεύονται από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, όπως η καλλιέργεια της κάνναβης, οι γάμοι ομοφυλοφίλων και τώρα η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Θα ξανασηκώσουμε τη σημαία ψηλά! Θα είμαστε παρόντες στη νέα Ευρώπη που κτίζεται. Είναι μεγάλο όπλο, φίλες και φίλοι, η Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι δύναμη για εμάς. Να θυμάστε ότι η Ελλάδα δεν είναι μια καλαμιά στον κάμπο».

Δείτε απόσπασμα από την εκδήλωση:





Ο Βουλευτής της ΝΔ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην ονομασία των Σκοπίων, στις τεταμένες σχέσεις της Χώρας μας με την Τουρκία, αλλά και την τραγική εικόνα της οικονομίας

Για τα προβλήματα του Νομού μας έκανε σύντομο απολογισμό υπογραμμίζοντας: «Στα 3 χρόνια που είμαι Βουλευτής έκανα - μεταξύ των άλλων - 301 Ερωτήσεις και 74 Αναφορές. Θέλω να σας πω ότι οι περισσότερες -αν όχι όλες – από αυτές τις παρεμβάσεις αφορούν τα κατά καιρούς προβλήματα του Νομού μας.

Πάρα πολλές απ’ αυτές αφορούν τον Τομέα της Υγείας και ιδιαίτερα τα Κέντρα Υγείας της Πάργας και του Καναλακίου που λειτουργούν είτε με εναλλάξ εφημερίες είτε μόνον με αγροτικούς γιατρούς, όπως και τον Σταθμό του ΕΚΑΒ - που μας είχαν υποσχεθεί – στον Μεσσοπόταμο, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Εδώ νομίζω ότι πρέπει να θυμίσω ότι τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Φιλιππιάδας, καθώς και η καρδιολογική και νεφρολογική κλινική του Νοσοκομείου μας, έγιναν επί Κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Όλοι ξέρουμε ότι έχουμε έναν Νομό που έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα: Έχουμε ιστορικά μνημεία μοναδικά, αρχαιολογικούς χώρους, πολιτιστικά γεγονότα, γεωργία κτηνοτροφία, αλιεία, τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες.

Όλοι όμως ταυτόχρονα ομολογούμε ότι σε ότι αφορά την ανάπτυξη, ο Νομός μας αποτελεί το μαύρο πρόβατο της Ηπείρου.

Και πώς να υπάρξει ανάπτυξη όταν συνεχίζει να είναι – σε αντίθεση με τους τρεις άλλους Νομούς – απομονωμένη οδικά;

Ούτε από την Ιόνια, ούτε από την Αμβρακία έχουμε εξασφαλίσει σύνδεση, παρά τις βαρύγδουπες και συνεχώς ανανεούμενες υποσχέσεις που εισπράττουμε! Άλλα είχαν προγραμματιστεί από τις Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και άλλα ζούμε.

Ποια είναι σήμερα η κατάσταση, μετά από τόσα χρόνια;

Σε ότι αφορά την Αμβρακία με προδιαγραφές της Ιόνιας οδού και Προϋπολογισμού 365 εκατομμυρίων ευρώ, έχει σταματήσει η κατασκευή και μόλις τώρα ο Σπίρτζης εξήγγειλε ότι θα ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση 160 εκατομμυρίων ευρώ.

Στον άξονα Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα έχει κατασκευαστεί μόνο το τμήμα Πάργα – Καρτέρι και δεν έχει δημοπρατηθεί το τμήμα Πάργα – Μεσσοπόταμος που οι μελέτες είναι έτοιμες.

Σε ότι αφορά την σύνδεσή μας με την Ιόνια οδό και ιδιαίτερα το τμήμα Καμπή – Πρέβεζα, έχουμε την μεγάλη ανατροπή: Ενώ επί Νέας Δημοκρατίας δημοπρατήθηκε με Προϋπολογισμό 5,5 εκατομμύρια ευρώ η μελέτη και είχε σχεδόν ολοκληρωθεί. Έγινε η αλλαγή των προδιαγραφών και από αυτοκινητόδρομος με συνεχή ροή από την Καμπή και μέχρι την Πρέβεζα με ανισόπεδους κόμβους, ζητήθηκε να γίνει ο δρόμος στο φυσικό έδαφος που σημαίνει αυξημένη επικινδυνότητα με την δημιουργία 13 κόμβων, σαν αυτόν που έχουμε στον Φόρο.

Μία σοβαρή πρόταση θα ήταν κι απ’ ότι μαθαίνω από την Περιφέρεια είναι να κατασκευαστεί το τμήμα Καμπή- Γέφυρα Καλογήρου δηλ. 3,7 χιλιόμετρα, όπου δεν απαιτούνται στρογγυλοί κόμβοι, όπως και η παράκαμψη Λούρου και ο υπόλοιπος δρόμος να παραμείνει όπως είναι και να ολοκληρωθεί στο μέλλον, όταν θα υπάρξουν χρήματα. Όμως κι αυτό είναι ολοκληρωμένη λύση;» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννάκης

Στον δρόμο Άκτιο – Λευκάδα- Βόνιτσα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και σύντομα πρέπει να δημοπρατηθεί.

Δεν θα αναφερθώ σε άλλα θέματα, όπως τα Στρατόπεδα και το θερμαλιστικό, γιατί τώρα έχει ξεκινήσει η συζήτηση και θεωρώ ότι ανακινούνται στα πλαίσια της αυξημένης κινητικότητας που υπάρχει ενόψει των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε εμείς όταν γίνουμε κυβέρνηση για να βγει κάποτε ο Νομός μας από την αφάνεια και την απομόνωση».

Άρης Τσελίκος












πηγη:https://www.topikifoni.gr
πηγη:https://www.tomistinenimerosi.gr φωτο
Πρέβεζα: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Στ. Γιαννάκη. Στα προβλήματα του Νομού αναφέρθηκε ο Βουλευτής (video - photo) Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Απριλίου 29, 2018 Rating: 5 Ενότητα και συστράτευση για την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία ήταν τα μηνύματα της εκδήλωσης -που θύμισε μεγάλη προεκλογικ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: