728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Λαοθάλασσα στα Γιάννινα… Με κατάνυξη η περιφορά των Επιταφίων




Βούλιαξε η κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Μέγα πλήθος από κάθε γωνιά της πόλης αλλά και εκατοντάδες τουρίστες παρακολούθησαν την περιφορά των Επιταφίων. Από τις έξι ενορίες της πόλης… Την Περίβλεπτο, τον Άγιο Γεώργιο, την Αγία Μαρίνα, τον Άγιο Νικόλαο, το Αρχιμανδρειό και την Μητρόπολη.. Με ένα ποτάμι κεριά να ακολουθεί και την πλατεία αλλά και τους γύρω δρόμους να κατακλύζονται από χιλιάδες κόσμου. Πρώτος έφτασε ο Επιτάφιος της Αγίας Μαρίνας και τελευταίος της Μητρόπολης, τον οποίο μετέφεραν στρατιώτες και συνοδεύονταν από την μπάντα του στρατού.

Η Φιλαρμονική του Δήμου είχε λάβει θέση από νωρίς… Με ήχους πένθιμους αυτή την βραδιά, μια γλυκιά βραδιά της άνοιξης, που κυριαρχούσε ο θρήνος..

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος που χοροστάτησε στην τελετή ευχαρίστησε τον Δήμο που συνέβαλε ώστε για πρώτη φορά φέτος, το αντάμωμα των Επιταφίων να γίνει στην κεντρική πλατεία, η οποία και πάλι αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει το πλήθος.

«Σήμερα είμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε… Σήμερα διαδηλώνει η ελπίδα.. Είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση στα Ιωάννινα.. Ναι Κύριε, εσύ είσαι το Φως..» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

Κι ολοκλήρωσε το κήρυγμά του με ευχές για Καλή Ανάσταση…

Κι αφού η αναβίωση του μοναδικού αυτού εθίμου ολοκληρώθηκε, οι Επιτάφιοι ακολουθούμενοι και πάλι από πλήθος πιστών που έψελναν «η ζωή εν τάφω» επέστρεψαν στις εκκλησίες.







Λαοθάλασσα στα Γιάννινα… Με κατάνυξη η περιφορά των Επιταφίων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Απριλίου 07, 2018 Rating: 5 Βούλιαξε η κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Μέγα πλήθος από κάθε γωνιά της πόλης αλλά και εκατοντάδες τουρίστες παρακολούθησαν την περι...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: