728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μαθαίνοντας τα μυστικά των αρωματικών φυτών





Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά προσελκύουν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και το ενδιαφέρον αυτό, αποτυπώθηκε κατά την διάρκεια προγράμματος κατάρτισης που υλοποίησε ο ΟΑΕΔ στην Κόνιτσα.

Πρόκειται για το 3ο πρόγραμμα κατάρτισης, με αντικείμενο την απόσταξη και την τυποποίηση αρωματικών φυτών που διεξήχθη το τελευταίο διάστημα και σχετίζεται με την πρωτογενή παραγωγή.

Το πρόγραμμα διεξήχθη από 26/03/2018 έως 04/04/2018 στην Κόνιτσα και παρείχε σε 25 νέους καλλιεργητές και ενδιαφερόμενους για τον αγροτικό χώρο εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με την απόσταξη και τυποποίηση των αρωματικών φυτών, που μπορούν να καλλιεργηθούν στην περιοχή του Δήμου Κόνιτσας, όπως λεβάντα, βασιλικό, τσάι του βουνού, δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μέντα, φασκόμηλο και άλλων.

Ήδη έχουν προωθηθεί νέα προγράμματα, που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα του τοπικού πληθυσμού.

Ο Δήμος Κόνιτσας ευχαριστεί τους υπεύθυνους των ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων Αργύρη Κύρκο και Άννα Τσόγκα για την καλή συνεργασία, η οποία αναμένεται να έχει συνέχεια προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.





Μαθαίνοντας τα μυστικά των αρωματικών φυτών Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018 Rating: 5 Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά προσελκύουν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και το ενδιαφέρον αυτό, αποτυπώθηκε κατά την διάρκεια πρ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: