728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Χέλια από την Άρτα σε όλη την Ευρώπη




Λίγο έξω από την Αρτα, στην περιοχή Ψαθοτόπι και σε απόσταση αναπνοής από τη λιμνοθάλασσα Λαγαρού και το Εθνικό Πάρκο Υγρότοπων Αμβρακικού Κόλπου, έναν από σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Β. Γείτονας», μιας μονάδας υδατοκαλλιέργειας που συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων παραγωγών προϊόντων χελιών στην Ευρώπη.

Η «Β. Γείτονας» είναι μία από τις μεγαλύτερες μονάδες εκτροφής χελιών και μία από τις ελάχιστες καθετοποιημένες μονάδες του είδους της στην Ευρώπη, εκτρέφοντας και διαθέτοντας χέλια, φρέσκα και κατεψυγμένα, σε όλη την Ευρώπη, καθώς και μεταποιημένα τυποποιημένα προϊόντα –κυρίως υψηλής ποιότητας καπνιστό και νωπό χέλι– με συνολική παραγωγική δυναμικότητα τους 300 εκατ. τόνους. Από αυτούς το περίπου 90% διατίθεται στις αγορές του εξωτερικού, ενώ το υπόλοιπο 10% διοχετεύεται στην εγχώρια αγορά.

Ο μεγαλύτερος όγκος των εξαγωγών της πραγματοποιείται σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Γαλλία, το Βέλγιο και η Αγγλία, με την αγορά της Ιταλίας να ξεχωρίζει, αφού διατίθενται περί τους 130 τόνους κυρίως τον μήνα Δεκέμβριο!

Οι εγκαταστάσεις της «Β. Γείτονας» βρίσκονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 130 στρεμμάτων, όπου η εταιρεία διατηρεί μια ολοκληρωμένη μονάδα υδατοκαλλιέργειας χελιού με συνολική επιφάνεια δεξαμενών 10.000 τ.μ., καθώς και μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας 900 τ.μ. που διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ψυκτικούς θαλάμους, παραδοσιακούς φούρνους καπνίσματος και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό μεταποίησης ιχθύων.



Χέλια από την Άρτα σε όλη την Ευρώπη Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Απριλίου 11, 2018 Rating: 5 Λίγο έξω από την Αρτα, στην περιοχή Ψαθοτόπι και σε απόσταση αναπνοής από τη λιμνοθάλασσα Λαγαρού και το Εθνικό Πάρκο Υγρότοπων Αμβρακικο...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: