728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στον διαγωνισμό CanSat in Greece το 1ο ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας - Η ομάδα θα εκτοξεύσει δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού



Με εντατικούς ρυθμούς εργάζεται η ομάδα διαστημικής Ursa Minor του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τον μαθητικό διαγωνισμό CanSat in Greece ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 11 έως 14 Απριλίου 2018.

Η ομάδα αποτελείται από επτά μαθητές της Β’ τάξης του τομέα πληροφορικής, οι οποίοι καθοδηγούνται από τους δύο υπεύθυνους καθηγητές τους τον Σταύρο Φώτογλου και τον Βασίλειο Ρόβα.

Η αποστολή τους είναι εμπνευσμένη από τις αποστολές εξερεύνησης του πλανήτη Άρη και συγκεκριμένα από αυτή του Pathfinder και του οχήματος Sojourner.

Φυσικά οι μαθητές δεν θα στείλουν τον μικροδορυφόρο τους στον πλανήτη Άρη. Αλλά, ο μικροδορυφόρος αυτός θα εκτοξευτεί σε ύψος 1 Km και θα επιστρέψει στην Γη με την βοήθεια αλεξίπτωτου.

Κατά την πτώση του θα μεταδίδει στον σταθμό εδάφους διάφορες μετρήσεις μέσω του συστήματος τηλεμετρίας.

Αν και ο δορυφόρος έχει το μέγεθος ενός κουτιού αναψυκτικού, είναι εξοπλισμένος με πολλά συστήματα όπως και ένας πραγματικός δορυφόρος. Συγκεκριμένα διαθέτει μικροϋπολογιστή, κάρτα αποθήκευσης, αισθητήρες πίεσης – θερμοκρασίας - υγρασίας και έντασης του μαγνητικού πεδίου, γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο, μικροκάμερα, σύστημα ραδιοεπικοινωνίας με τον σταθμό εδάφους, σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης G.P.S. και τροχούς για να κινείται.

Όταν ο δορυφόρος προσεδαφιστεί, θα ανοίξει το προστατευτικό κέλυφος (Lander) και θα αναπτυχθεί πλήρως το όχημα που βρίσκεται μέσα.

Με εντολές πλοήγησης από τον σταθμό εδάφους θα κατευθυνθεί σε διάφορες διαδρομές και θα στείλει φωτογραφίες της περιοχής, καθώς και μετρήσεις πίεσης, θερμοκρασίας, υγρασίας, έντασης μαγνητικού πεδίου και θέσης.

Αυτή είναι και η δευτερεύουσα αποστολή της ομάδας.

Στον μαθητικό διαγωνισμό συμμετέχουν άλλες εννέα ομάδες με διαφορετικές δευτερεύουσες αποστολές. Αυτές είναι οι ακόλουθες:
• H2O – Γενικό Λύκειο Εκπαιδευτηρίου Πάνου
• Zephyrus II – 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
• CAN.CAN – 26ο Γενικό Λύκειο Αθηνών (Μαράσλειο)
• Gaia – 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης
• L.I.F.E. – Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά
• Πήγασος – Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ROBOTONIO
• x-alon – Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Αλοννήσου
• Polyclitus – Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
• Elementary saveSatellite 1 – Σύλλογος RoboSpecialists Ξάνθης

Τη δεύτερη ημέρα 12/4, οι ομάδες θα μετακινηθούν στο πεδίο βολής Κανδηλίων Μεγάρων όπου θα γίνουν οι εκτοξεύσεις των CanSats. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις και απολογισμός της επίτευξης του στόχου της κάθε αποστολής.

Η πρώτη ομάδα θα είναι αυτή η οποία θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό CanSats in Europe.







Στον διαγωνισμό CanSat in Greece το 1ο ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας - Η ομάδα θα εκτοξεύσει δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαρτίου 29, 2018 Rating: 5 Με εντατικούς ρυθμούς εργάζεται η ομάδα διαστημικής Ursa Minor του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τον μαθητικό διαγωνι...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: