728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μία επίσκεψη- ταξίδι στην ιστορία




Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Ζηρού " Το Μελίσσι" επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Ριζοβουνίου "Η ΠΟΔΟΓΟΡΑ" που στεγάζεται στο Παλιό Δημοτικό σχολείο του χωριού.

Εκεί οι Γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Ριζοβουνίου ξενάγησαν μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο που με πολύ μεράκι μόχθησαν για να δημιουργήσουν.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου Παρθενία Τσέγκου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, από την στιγμή που πάρθηκε η απόφαση όλες οι γυναίκες "ετρεξαν" έτσι ώστε μέσα σε ένα χρόνο να καταφέρουν να συγκεντρώσουν όλα τα αντικείμενα που είναι δωρεές των συγχωριανών. Έπειτα με προσοχή, υπομονή και επιμονή διαμόρφωσαν τους χώρους του Παλιού Σχολείου ώστε να θυμίζει ένα πραγματικό παλιό σπίτι.

Ο οντάς, τα προικιά, η βαρέλα, το παντζαριό και άλλα πολλά μας μεταφέρουν στη δύσκολη καθημερινότητα των παππούδων των παιδιών. Καταπληκτική δουλειά που αξίζει να δουν και να θαυμάσουν κι άλλα σχολεία.

Επίσης στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου λειτουργεί Δανειστική Βιβλιοθήκη από τις Κυρίες του Συλλόγου οι οποίες συνεχίζουν να δέχονται δωρεές βιβλίων.

Να αναφέρουμε ότι το Λαογραφικό Μουσείο είναι ανοιχτό κάθε Σαββατοκύριακο 18:00-20:00 και το καλοκαίρι καθημερινά 18:00-22:00.. Σε περίπτωση ομαδικής επίσκεψης μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Παρθενία στο τηλ. 6979815825.

Οι εντυπώσεις των παιδιών; Πολλές! "Αυτό που κρατάμε είναι ότι εκτίμησαν λίγο περισσότερο την καλόβολη ζωή τους και αισθάνονται ευγνωμοσύνη που δεν χρειάζεται να κουβαλάνε κάθε μέρα νερό με την βαρέλα στο σπίτι τους", σημειώνουν οι υπεύθυνοι του ΚΔΑΠ.








Μία επίσκεψη- ταξίδι στην ιστορία Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Μαρτίου 02, 2018 Rating: 5 Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Ζηρού " Το Μελίσσι" επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Ριζοβουνίου "Η ΠΟΔΟ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: