728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Με επιτυχία στην Πάργα, οι Γαστρονομικές περιπλανήσεις στα γευστικά «μονοπάτια» της Ηπείρου



Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαρτίου 2018, οι γατρονομικές περιπλανήσεις στα γευστικά μονοπάτια της Ηπείρου, είχαν την … τιμητική τους, στην κατεξοχήν τουριστική περιοχή της Ηπείρου, την Πάργα. Το διήμερο Σεμινάριο Μαγειρικής με τίτλο «Γαστρονομικές Περιπλανήσεις» διοργανώθηκε από το Chef Club Ηπείρου και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΦΑΣΜΑ και ολοκληρώθηκε σε παραλιακό κατάστημα της Πάργας την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, παρουσία εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου και βέβαια σημείωσε επιτυχία.Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βήμα-βήμα πως προετοιμάζονται και παρασκευάζονται το γλυκό εστιατορίου και το Ελληνικό Ηπειρώτικο Πρωινό, πως παρασκευάζεται το καπνιστό κρέας, αλλά και πως μαρινάρεται.
Επίσης, παρουσιάστηκαν συνταγές με τρόπους που μπορεί να μαγειρευτεί η τσιπούρα και άλλα ψάρια, αλλά και πως μπορεί να γίνει συνδυασμός του αυγοτάραχου με ζυμαρικά, ενώ παρουσιάστηκε πιάτο με συνδυασμό αυγοτάραχου και τραχανά. Ακόμα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της Μοντέρνας Ελληνικής και Ηπειρώτικης Κουζίνας, την τέχνη του καφέ, αλλά και πως παρασκευάζονται τα Cocktail’s.Στο διήμερο σεμινάριο συμμετείχαν καταξιωμένοι Chef όπως ο Τάσος Τόλης, ο Θανάσης Βρεττός, ο Μιχάλης Χατζής και ο Στέλιος Δίγκας, ο Ζαχαροπλάστης Ανδρέας Βασιλαποστόλης, ο Barista Τιτόπουλος Κωνσταντίνος και ο Διεθνούς φήμης εκπαιδευτής Train the Trainers της International Bartenders Assosiation Γιάννης Ζαχόπουλος. Ανάμεσα στον κόσμο και ο γνωστός επιχειρηματίας (Ξενοδόχος) του νομού Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης, που μάλιστα στο περιθώριο και στο τέλος του σεμινραρίου πολύς κόσμος τον πλησίασε εγκάρδια, του έσφιξε το χέρι και του ευχήθηκε … «Καλή επιτυχία» , επίσης στον κόσμο ήταν ένας γνήσιος εκφραστής του πολιτισμού και της Πάργας, ο Τάσος Παπανικολάου, πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Πάργας, Τάσος Παπανικολάου. Στο μεσημεριανό διάλλειμα της Κυριακής 18 Μαρτίου, δημιουργήθηκε μπουφές με πεντανόστιμα κρέατα από το «ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ» του κ. Τάσου Κυριακίδη που τιμήθηκαν δεόντως και για μια ακόμη φορά ξεχώρισαν, ενώ μόνο ευμενή σχόλια και κριτικές απέσπασε το Τσίπουρο «ΦΥΣΕΚΗ» το οποίο τιμήθηκε δεόντως και κέρδισε ακόμα περισσότερους… θαυμαστές. Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα διήμερο σεμινάριο που άρεσε, παρακολουθήθηκε με ενδιαφέρον και θεωρείται δεδομένο ότι θα επαναληφθεί στην Πάργα.


















Με επιτυχία στην Πάργα, οι Γαστρονομικές περιπλανήσεις στα γευστικά «μονοπάτια» της Ηπείρου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2018 Rating: 5 Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαρτίου 2018, οι γατρονομικές περιπλανήσεις στα γευστικά μονοπάτια της Ηπείρου, είχαν την … τιμητική τους, στ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: