728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πως αξιοποιούν 3 Δήμοι παλιά κτίρια για χώρους πολιτισμού



Ο Δήμος Πάργας ενέκρινε την υποβολή πρότασης «Δημιουργική Επανάχρηση του κτιρίου Βασιλά του Δήμου Πάργας», στο πλαίσιο της υλοποίησης της δράσης «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» η οποία στοχεύει στην ανάδειξη των δημοτικών κτιρίων μέσω της λειτουργίας τους ως χώρων τουριστικής, πολιτιστικής αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Το κτίριο Βασιλά, το οποίο αποτελεί «τοπόσημο» για την πόλη της Πάργας, θα διαμορφωθεί, με σεβασμό στην αρχιτεκτονική και ιστορική του ταυτότητα, σε Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο με χρήσεις κατάλληλες για την τουριστική προβολή, την πολιτιστική δραστηριότητα και τη φιλοξενία επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, ο Δήμος Φαρκαδόνας Τρικάλων ενέκρινε την πρόταση αποκατάστασης του κτιρίου του αγροτικού συνεταιρισμού Ζαρκου και επανάχρησή του ως πολυχώρος ανάδειξης της αγροτικής ζωής του Θεσσαλικού κάμπου.

Σημαντική προϋπόθεση των υπό υλοποίηση προτάσεων είναι ότι θα πρέπει να συνεισφέρουν στην εκπλήρωση των σχετικών δεικτών παρακολούθησης, όπως:

-Αειφόρος Τουρισμός: Αύξηση του αναμενόμενου αριθμού επισκέψεων σε ενισχυόμενες τοποθεσίες πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς και πόλους έλξης επισκεπτών.

-Αριθμός περιοχών ενδιαφέροντος όπου ενισχύεται η οικονομική δραστηριότητα.

Τέλος, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας ενέκρινε την υποβολή πρότασης με τίτλο «Ανάπλαση του κτιρίου των αποθηκών ΑΣΟ και μετατροπή τους σε Βιοκλιματικό Πολιτιστικό Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου». Στο χώρο των αποθηκών θα δημιουργηθεί μεταξύ άλλων ένα συνεδριακό κέντρο, κεντρικό «Χολ» με γραφείο πολλαπλών χρήσεων για την εξυπηρέτηση των εκδηλώσεων της κεντρικής αίθουσας, ενώ ιδιώτης που θα προκύψει από διαγωνισμό θα λειτουργήσει το «Καφέ-Μπαρ», το οποίο ευρισκόμενο σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης θα μπορεί να απευθύνεται σε ένα πολυσυλλεκτικό κοινό που περιλαμβάνει τόσο τους χρήστες του κτιρίου, και γενικότερα τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.



Πως αξιοποιούν 3 Δήμοι παλιά κτίρια για χώρους πολιτισμού Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018 Rating: 5 Ο Δήμος Πάργας ενέκρινε την υποβολή πρότασης «Δημιουργική Επανάχρηση του κτιρίου Βασιλά του Δήμου Πάργας», στο πλαίσιο της υλοποίησης της...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: