728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Προχωρά η διαδικασία ταυτοποίησης για τα οστά 108 πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο



Τα οστά 108 πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε εφαρμογή της σχετικής διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας - Αλβανίας, ενώ περισσότερα από 360 δείγματα αίματος έχουν αποσταλεί από όλη την Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσει η ταυτοποίηση.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ , από τις εργασίες αναζήτησης, εκταφής, ταυτοποίησης και ενταφιασμού πεσόντων στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία, κατά τη διάρκεια του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940 - 41, στην περιοχή Dragot (Τεπελένι) Αλβανίας, οι οποίες ξεκίνησαν στις 22 Ιανουαρίου 2018, μέχρι τώρα έχει πραγματοποιηθεί η εκταφή των οστών 108 πεσόντων, χωρίς να έχουν ταυτοποιηθεί.

Για την υλοποίηση της διαδικασίας ταυτοποίησης των εντοπιζόμενων οστών, έχει ήδη δημιουργηθεί βάση δεδομένων δειγμάτων αίματος των συγγενών/απογόνων των πεσόντων, από το τμήμα Μοριακής Βιολογίας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ενώ μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων επικοινωνεί με το αρμόδιο προσωπικό του ΓΕΕΘΑ για παροχή περαιτέρω πληροφοριών.

Συνολικά έχουν αποσταλεί περισσότερα από 360 δείγματα αίματος από όλη την Ελλάδα, ενώ α αποτελέσματα από την διαδικασία ταυτοποίησης θα κοινοποιούνται στους, κατά περίπτωση, ενδιαφερομένους, ενώ αριθμητικά στοιχεία θα ανακοινώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από το ΓΕΕΘΑ.



Προχωρά η διαδικασία ταυτοποίησης για τα οστά 108 πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018 Rating: 5 Τα οστά 108 πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε εφαρμογή της σχετικής διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας - Αλβανίας...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: