728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Επαναλαμβανόμενες απεργίες στο εργοστάσιο της ΒΙΚΗ… Ένα χρόνο απλήρωτοι!




Βαθαίνει η κρίση στο εργοστάσιο παραγωγής αλλαντικών ΒΙΚΗ, μία από τις μεγάλες μονάδες της Ηπείρου, η οποία στα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Οι εργαζόμενοι, 120 στον αριθμό, μετά από αρκετούς μήνες που παραμένουν απλήρωτοι, έχουν προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένων.

Οι απεργίες ξεκίνησαν την Παρασκευή με καθολική συμμετοχή ενώ το απόγευμα πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Άρτας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία του μπλόκου των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων που έχει στηθεί στον κόμβο της Φιλιππιάδας, το Εργατικό Κέντρο Άρτας, σωματεία και φορείς της περιοχής.

Οι περίπου 120 εργαζόμενοι, διεκδικούν, μεταξύ άλλων, να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα (φθάνουν και τους 13 μήνες), να υπάρξει αναστολή πληρωμών σε ρεύμα - νερό (από δήμο και ΔΕΗ), να ζητηθεί συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας, να υπάρξει έκτακτη επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ 1.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών επιβίωσης, αλλά και άτοκη μεταφορά των όποιων δόσεων υπάρχουν σε εφορία και τράπεζες, έως την εξόφληση των δεδουλευμένων.


Επαναλαμβανόμενες απεργίες στο εργοστάσιο της ΒΙΚΗ… Ένα χρόνο απλήρωτοι! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5 Βαθαίνει η κρίση στο εργοστάσιο παραγωγής αλλαντικών ΒΙΚΗ, μία από τις μεγάλες μονάδες της Ηπείρου, η οποία στα χρόνια των μνημονίων και ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: