728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πρόστιμα στις μονάδες εμφιάλωσης νερού… Επεισόδιο δεύτερο την Τετάρτη!




Αντιμέτωπη με τον…. εαυτό της θα βρεθεί και πάλι η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης καλείται να αποφασίσει την επιβολή προστίμου ύψους 1,5 εκατομμυρίων στην βιομηχανία εμφιάλωσης νερού «Χήτος». Το πρώτο επεισόδιο στο ίδιο σήριαλ, που είχε οδηγήσει σε πραγματικό βατερλό την Δημοτική Αρχή, διαδραματίστηκε τον Σεπτέμβριο, όταν με το επιχείρημα της έλλειψης άδειας εμπορίας νερού, επιχειρήθηκε η επιβολή αντίστοιχου προστίμου στην βιομηχανία ΒΙΚΟΣ.

Για το ιστορικό της υπόθεσης να αναφέρουμε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών ανακάλυψαν με καθυστέρηση ετών ότι οι δύο μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής όφειλαν να διαθέτουν άδεια εμπορίας νερού. Βέβαια οι μονάδες αποδίδουν κανονικά και επί σειρά ετών στο Δήμο τα προβλεπόμενα τέλη και τους φόρους από την εμπορία την οποία πραγματοποιούν…

Παρά ταύτα ο Δήμος, αρχής γενομένης από την Οικονομική του Επιτροπή, επιμένει στην επιβολή προστίμων, η οποία στην περίπτωση της επιχείρησης Βίκος, του κ. Πέτρου Σεπετά, δεν εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αν κάτι πραγματικά καινούριο προστέθηκε από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα είναι η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου με την οποία ακυρώνεται πρόστιμο που επέβαλε με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό και με την ίδια επιχειρηματολογία ο Δήμος Πωγωνίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου, είχε αποφασίσει την επιβολή προστίμου ύψους ενός εκατομμυρίου περίπου στην μονάδα εμφιάλωσης του Πέτρου Σεπετά που δραστηριοποιείται στα διοικητικά του όρια. Ακολούθησε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη με αποτέλεσμα η απόφαση να ακυρωθεί.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι μακροσκελές, αναλυτικό και άκρως κατατοπιστικό καθώς αναλύει τόσο το νομικό όσο και το διοικητικό περιβάλλον.

Τονίζει δε με έμφαση ότι η προσφυγή για την ακύρωση του προστίμου γίνεται δεκτή καθώς «κατά σαφή πλάνη περί τα πράγματα και κακή ερμηνεία των σχετικών διατάξεων νόμου επιβλήθηκε το εν λόγω πρόστιμο, εφόσον από την συμπεριφορά των αρμοδίων οργάνων του Δήμου Πωγωνίου, η οποία εκδηλώθηκε με την έκδοση σχετικών διοικητικών πράξεων, δημιουργήθηκαν ψευδείς εντυπώσεις στην εταιρεία ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της, όπως και ο ίδιος ο δήμος συνομολογεί… Η δε επιβολή του εν λόγω προστίμου αντιβαίνει στην αρχή της προστατευόμενης - δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου έναντι ορισμένης νομικής σχέσεως ή καταστάσεως προκληθείσης από συμπεριφορά οργάνων της διοίκησης…».

Με απλά λόγια ο Δήμος Πωγωνίου, όπως και ο Δήμος Ιωαννιτών εισπράττουν κανονικά τέλη και φόρους από τις βιομηχανίες εμφιάλωσης για μία δραστηριότητα που κατά τις υπηρεσίες τους δεν είναι νόμιμα αδειοδοτημένη…

Ένα θέατρο του παραλόγου δηλαδή, το οποίο είχε διαδραματιστεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων και είχε οδηγήσει στην απόρριψη της εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής.

Με αυτά τα δεδομένα, το σώμα θα κληθεί και πάλι την ερχόμενη Τετάρτη να αποφασίσει την επιβολή ή μη προστίμου στην βιομηχανία «Ζαγόρι»… Και είναι βέβαιο ότι και η βραδιά αυτή θα είναι δύσκολη για την Δημοτική Αρχή…


Πρόστιμα στις μονάδες εμφιάλωσης νερού… Επεισόδιο δεύτερο την Τετάρτη! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018 Rating: 5 Αντιμέτωπη με τον…. εαυτό της θα βρεθεί και πάλι η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση της ερχόμενης ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: